dinsdag 12 april 2022

De badkamer XXXV ......de vloer is gelegd

 Er wordt hard gewerkt in huize Solstralen (om maar eens met een lekkere cliché intro van start te gaan). Vanochtend om 10 uur was de schilder weer present. We vinden het heel fijn dat hij niet zo heel vroeg op de stoep staat. Zo kunnen we eerst rustig ontbijten en de krant lezen voordat de drukte weer begint.

De schilder moest vanochtend eerst nog iets aan het beton van de vloer doen en ook de wanden nog een keertje bijwerken. 

Toen wij vanochtend de wandeling met de honden maakten belde hij ons om te vertellen dat hij 'even' naar Töreboda moest rijden om iets op te halen. Netjes dat hij dat aan ons doorgeeft want op dat moment is er niemand thuis.

Net toen wij na de wandeling onze straat weer inliepen kwam hij ook alweer aanrijden. We hebben toen eerst een fika gedaan en daarna kon hij beginnen met het leggen van het vinyl op de vloer. Met de diverse hoeken, putjes en afvoerbuizen was dat nog wel even een heel gepruts voor hem. Hij is er dan ook de hele middag mee bezig geweest. 









Ik heb de wens uitgesproken het vinyl zo scherp mogelijk in de hoeken te plakken. Wij hebben ons best gedaan de hoeken en de wanden zo recht mogelijk te maken, zodat dit mogelijk is. De hoeken worden vaak gebruikt om het verloop van de muren te corrigeren. Loopt de muur recht dan kun je het vinyl goed in de hoeken drukken maar heb je wat verloop dan moet je corrigeren om weer in een rechte en verticale lijn op de muur uit te komen na de gemaakte hoek die je dan iets ronder plakt. Die ronde hoeken die vind ik niet echt heel mooi dus ik dacht ik benoem het even. Ben benieuwd hoe het gaat worden.

Ondertussen was Gerrit van start gegaan met het stukje wand op onze slaapkamer achter de radiator. Dit moest nog steeds omdat we dit stukje hadden overgeslagen. In de winter vonden we het te koud om de verwarming af te koppelen maar dit laatste schreef ik eerder al.

Kijk op de bovenste foto  zit hij weer op het 'timmerhout' zoals de kern van onze woning wordt genoemd, dat is de balkenlaag. Ook dit stuk timmer ziet er goed uit, het sluit allemaal goed, het is niet vochtig en tocht niet. Na een uurtje opdikken kon hij er multiplex tegenaan schroeven en daaroverheen komen straks de paneeltjes en de lijsten en plinten. Daar tegenaan komt dan weer de verwarming. Het is niet echt een grote klus, het verandert ook niet echt veel in de aanblik van de kamer maar het moet toch even. Het schuren en spuiten van de verwarming is dat wel. Dat zal vermoedelijk wel even op zich laten wachten want als het vinyl in de badkamer zit dan gaan we daar eerst verder met het installeren van de badkamer meubeltjes. De verwarming op de slaapkamer is niet urgent, die hebben we nu toch niet aan.

Wij hadden vandaag fantastisch weer. We konden wederom wandelen zonder jas, sjaal etc. en na de koffie met de schilder heb ik het me gegund lekker in het zonnetje op het zuid terras te zitten. Breiwerkje in de hand zodat het lijkt alsof ik iets doe, maar ik zat daar even heerlijk met mijn ogen dicht te soezen. Het was er 25 graden C. dus de wintertrui uit en lekker in mijn hemdje in de zon. Zit nu met verbrande wangen op de bank :-)

Ondertussen komen er van onder de sneeuw steeds meer bloemetjes tevoorschijn. Wat is dat heerlijk om te zien! Nog even en de hele tuin staat er vol mee, elk jaar worden het er meer.

Na mijn uurtje luieren heb ik de waslijn schoon geschrobd evenals de omheining van de moestuin en vervolgens de waterpomp. Dit alles wacht op een schilderbeurt maar ik weet nog niet wanneer ik daar aantoe kom. Ik wil namelijk heel graag de vlaggenmast strijken om hem schoon te boenen en de houder kaal te krabben en opnieuw te verven. Een poosje terug hebben we voor het strijken van de mast al een strategie bedacht maar een beetje spannend vind ik het nog wel. Het is namelijk niet duidelijk van welk materiaal de vlaggenmast is gemaakt en wat hij weegt. Maar Gerrit ziet het wel zitten. Na het groot onderhoud kunnen we dan een nieuw heiskoord aanbrengen en dan zal er ook wel een frisse wimpel in komen. Maar ja dat moet allemaal nog.

Morgen wordt het vinyl op de wanden geplakt en ik ben erg benieuwd hoe het eruit komt te zien. Nu met het vinyl op de vloer lijkt de ruimte al veel groter.

En dat was dan het verhaal van vandaag de dag waarop Putin aangeeft dat het in Oekraïne allemaal op rolletjes loopt en over nobele doelen praat. Hoe krijgt hij die woorden uit zijn mond! Ook de dag waarop de laatste kern van de oppositie in Rusland is opgepakt en er nu geen tegengeluid meer te horen is. Putin schept zijn eigen waan. Het verraderlijke van een waan is, dat het duidelijk is dat het niet klopt maar dat het theoretisch wel kan kloppen. Dus dat het zo zou kunnen zijn, je zou het kunnen geloven. Zo blijven mensen met waanstoornissen vaak lang door functioneren. Woensdag reist de Finse premier naar Zweden om Magdalena Andersson bij te praten over de uitkomsten van de risico analyse die de Finse regering heeft gedaan met betrekking tot het NAVO lidmaatschap. Mogelijk dat Finland in mei de aanvraag de deur uit doet. Gaat Zweden mee in die aanvraag, iets wat in de lijn der verwachting ligt, dan zal dat ook in mei zijn. Dat wordt een nieuwe lange NAVO grens voor Rusland. Dat zal niet goed vallen!

Voorlopig maken wij ons druk over een badkamer en een vlaggenmast, dat is iets beter te overzien. Het daarmee bezig zijn maakt ook dat je weer even over kunt gaan naar de orde van de dag in je eigen kleine wereldje. Dat helpt in het omgaan met de grotere dingen want het schept even ruimte.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij....

Wordt vervolgd!










Geen opmerkingen:

Een reactie posten