dinsdag 26 april 2022

Suzanne en ik waren het contragewicht

Tijdens de wandeling vanochtend was de veegwagen actief. In de winter wordt er veel 'grus' op de wegen gestrooid als het glad is. Nu ligt dat er deels allemaal nog. Zo in het voorjaar wanneer de winter aan kant is wordt dat grus opgeveegd voor een hergebruik in de komende winter. In onze straat zijn ook de sneeuwstokken nu weggehaald. Het begint er nu steeds meer zomers uit te zien.

Vanavond kwamen Fr. en S. langs. Wij ontvingen hen met een aantal klusjes waar we gewicht en spieren voor nodig hadden. Als eerste was er hulp nodig met het weer in positie brengen van de vlaggenmast. Ik had hem vanmiddag helemaal klaar gemaakt met een nieuw koord waaraan de haken voor de vlag en de wimpel nog bevestigd moesten worden. Gerrit heeft de draadeinden nog wat bijgewerkt zodat de moeren er weer goed op willen draaien. De grasmaaier stond weer klaar maar het bleek toch lastig om de vlaggenmast over het dode punt heen te trekken met de maaier. Die stond namelijk te slippen in het gras.

Nu S en Fr. er waren kon Fr. mooi de mast ietsje omhoog tillen op het uiteinde en hingen S en ik aan het deel van de mast dat in de masthouder komt. Wij waren het contragewicht, een taak die wij samen wel aankonden. Eenmaal over het dode punt heen kon Gerrit de mast met de grasmaaier goed omhoog trekken. Zo goed zelfs dat we erom moesten denken dat hij niet doorschoot door de masthouder heen. Nu zitten alle draadeinden met moeren en ringen op de goede plek en hoeven we alleen nog met een keukentrap het koord los te maken. Dit had ik even om de mast geknoopt maar nu deze rechtop staat zit de knoop net ietsje te hoog om hem er zo uit te halen. Dit klusje hadden we in 5 minuten gepiept. Het staat wondermooi in de tuin zo'n mooie schone witte mast in een evenzo witte masthouder. Wat een voldoening!

Na dit klusje hebben we gezellig in de keuken koffie gedronken met appeltaart en slagroom. Die appeltaart hadden Gerrit en ik bij de Lidl gekocht. Die Lidl, ja iedereen schreef er al over op zijn of haar blog of op de diverse FB groepen, had een Nederlandse en Belgische week. In de schappen lagen Frikandellen, kroketten, bitterballen (al die dingen aten we al niet veel in NL en hebben we ook nu niet gekocht) maar wat er ook in de schappen lag was appeltaart. Die hebben we meegenomen om in de vriezer te leggen voor het geval dat. Wel en vandaag was het zo'n geval. De appeltaart smaakte boven verwachting goed!! Gerrit vroeg zich al af hoeveel we er hadden ingeslagen, helaas voor hem wat het er maar eentje.

Toen was het tijd voor de ribradiator. En ja hoor, ik kon ernaar kijken. S en Fr. tilden de voorkant en Gerrit de achterkant. Per ongeluk hadden we hem eerst verkeerd om zodat de zwarte drap in de tussenhal op de vloer terecht kwam. Anders denken we er altijd om het aflooppunt aan de voorkant te hebben bij het tillen zodat het hoog zit als je de trap op moet. Net nu vergeten hier aan te denken!! Stom, stom!! Snel de zaak omdraaien en toen opnieuw de trap op. De vloer kreeg ik gelukkig weer goed schoon, het witte kleed aldaar toont nu wat grijze vlekken :-(  Maar hij staat nu boven in onze slaapkamer en binnenkort kan Gerrit hem aansluiten. 

Vanochtend moesten we eerst de kwaliteit van het te kopen openhaardhout checken. Wel dat zag er allemaal puik uit. We bedankten de man nog dat hij bij ons aanbelde. We kopen het hout nu in de buurt en dat is altijd fijner. Het staat mooi in de wind in metalen bakken te drogen. We hebben 10 kuub gekocht. 8 voor onszelf en 2 voor S en Fr. Voor in hun nieuwe kachel die deze zomer wordt geïnstalleerd.

We hebben een poosje gezellig staan praten met het echtpaar. De vrouw woont al haar leven lang in hetzelfde huis en is dus goed geworteld. Heel vriendelijke mensen die op een prachtige plek wonen. Ze hebben nog drie huizen die ze verhuren als vakantie woning. Een van die huizen kun je het het jaar rond huren de andere twee alleen in de warmere maanden. Op deze site Tovatorp semesterhus kun je die huizen vinden. De huurprijs is net als de prijs van het stookhout heel redelijk. Ik heb even op hun site geneusd en de huizen zien er heel netjes en schoon uit.


Vanmiddag moesten we ook nog met de honden naar de dierenarts voor de jaarlijkse vaccinaties en voor een recept voor bescherming tegen de teken. Dat ging allemaal goed en vlot. Nou ja vlot, we moeten 's ochtends voor negen uur bellen voor de afspraak, Gerrit doet dit altijd en hij moest vandaag 69 keer een poging doen voordat het raak was. Het recept konden we in de apotheek afhalen. De pil (Bravecto) krijgen ze morgen. Vandaag eerst maar even bijkomen van de prik.

Morgen moeten we met Bosse al om half 10 in Stentorp zijn. Stentorp ligt tussen Skövde en Fallköping in voor ons 2 uur rijden. Dat wordt dus vroeg op stap met Bosse. Eerder waren we ook al met Bosse voor service maar toen was men de beurt voor de motor vergeten terwijl die wel afgesproken was. Hoe dat kan dat snap ik  niet. Nu moeten we nog een keer. We mogen met de huidige brandstofprijzen wel een compensatie op de rekening ontvangen. De vorige keer waren we namelijk met twee voertuigen omdat we hem de ene dag konden brengen en de andere weer ophalen. Morgen kunnen we er gelukkig op wachten. Tot nu toe zijn we niet heel erg tevreden met de service van de dealer!! We vinden dat er veel zaken mislopen. 

Wel het was een drukke dag vandaag. We zijn zelfs niet toegekomen aan het opruimen van het snoeihout in de tuin. 

Op mijn vorige blog had ik na publicatie ervan nog een stukje geschreven over de politieke nasleep van de rellen. Dit stukje was ik vergeten te koppelen. Heb je interesse dan kun je dat nu wel lezen maar dan op de vorige blogpost en wel onderaan.

Het was een leuke en drukke maandag!!

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en

Wordt vervolgd........












 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten