dinsdag 30 maart 2021

Nieuw hout

Vanochtend hebben we als eerste even gebeld met de persoon waarvan we van Sören, onze havenmeester, het adres en telefoon nummer hadden gekregen. Hij verkoopt brandhout en hij had prima een hoeveelheid Berkenhout klaarliggen die hij ons kon leveren. We konden kiezen uit lengtes van 29, 33 en 50 cm. Binnen twee uurtjes kon hij bij ons zijn. Hij moest twee keer rijden want hij kon 6 m3 in zijn aanhanger kwijt.
Wij snel de viervoeters uitlaten en toen we terugliepen kwam hij al aanrijden met de eerste lading. In eerste instantie was hij niet zo praterig, hij moest natuurlijk weer terug voor een tweede aanhanger vol hout.


Die levering kwam drie kwartier later en toen hadden we dan ook een mooie hoeveelheid liggen.
Genoeg te doen voor vandaag dus. De vakantieweek is weer voorbij en nu gaan we weer aan het werk.
Eerst moesten we het overgebleven droge hout uit het tweede compartiment van de houtschuur overbrengen naar de eerste. Dat hout is allemaal droog. In het leeggekomen deel kunnen we nu het nieuwe hout stapelen. Dat heeft een jaar om te drogen. Na de tweede levering hebben we even een praatje met hem gemaakt, zijn klus was geklaard. Hij was ook al met pensioen en deed het hout als hobby. Hij koopt boomstammen in die hij zaagt en klooft en verkoopt. Zo blijft hij een beetje onder de mensen nu hij met pensioen is. Zijn aanhanger was Nederlands fabrikaat zo vertelde hij, nog nooit zo'n goeie aanhanger gehad als deze.


De rest van de dag bestond dus uit stapelen van het hout in het houthok. Geen straf overigens, een mooie workout bij prachtig lenteweer.

De kraanvogels leverden de muziek erbij. Er zijn verschillende paren in onze directe omgeving geland. Voor de radio hoorde ik gisteren dat er bij Hornborgasjön nu 13.000 vogels geteld zijn. Al veel meer dan de 45 die wij telden toen we er twee weken geleden waren. Het zal daar nu een drukte van belang zijn.




Aan het einde van de dag hadden we de stapel hout gehalveerd. De rest doen we morgen.


Het begint er alweer gevuld uit te zien in ons houthok. Duidelijk is te zien wat het droge en het natte hout is. Het is geen vervelend werkje en het geeft een fijn gevoel zo'n gevuld houthok.


 Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij.


Wordt vervolgd......

2 opmerkingen:

  1. Fijn dat jullie de houtvoorraad weer hebben aangevuld. Ik wens jullie fijne Pasen toe. Groetjes Willy

    BeantwoordenVerwijderen