dinsdag 2 maart 2021

IJsvissen, gordijnen en meer

We hebben momenteel echt heerlijk voorjaarsweer. Alle sneeuw is nu weggesmolten en overdag stijgen de temperaturen en kun je al lekker buiten zitten op een plek uit de wind en in de zon.

Afgelopen zaterdag maakten we een heerlijke lange wandeling langs het Viken. We waren enigszins verwonderd dat de visclub uit Tidaholm een middagje ijsvissen had gepland. Wij durven nu alleen nog maar naar het ijs te kijken maar de leden van de visclub liepen er nog rustig op rond. Het zal waarschijnlijk ook wel vertrouwd zijn omdat 's nachts de temperaturen nog steeds onder nul zijn. Een deel van het weggesmolten ijs overdag vriest 's nachts weer aan. En het is nog dik genoeg want ze moesten nog flink boren om een gat in het ijs te krijgen.




Wij hebben het op afstand even aanschouwd.




Zondag zijn we met z'n drieën weer even naar Hjo gereden. Ik had een aantal gordijnen op maat gemaakt voor S en Fr en die wilden we wel even ophangen. Bovendien is het Greetje haar laatste week bij ons, ze vertrekt vrijdag a.s. en was het ook een soort van afscheid. Het huis kleedt al een beetje aan en het zou heel mooi zijn wanneer de vloer binnenkort geleverd kan worden. 's Avonds hebben we een hapje eten van de plaatselijke Chinees gehaald en dat was boven verwachting lekker. 

Maandag heb ik nog twee stel vitrage ingekort. Een lastig werkje omdat ik voor het afmeten geen lange tafel heb. Het zijn Ikea vitrage, niet altijd precies even lang en niet altijd goed recht van draad. je moet dus echt van bovenaf meten. Vanaf de onderkant afmeten zou handiger zijn maar dan heb je geheid gordijnen die niet even lang zijn. Het is gelukt en ze liggen klaar. 




 Verder heb niet echt inspirerende dingen gedaan vandaag. Gerrit heeft de garage/werkplaats opgeruimd. in de kelder en ik ben het hele huis door geweest met stofzuiger en stofdoek en heb de wassen en de strijk gedaan. De was kan overigens weer lekker buiten drogen en ruikt heerlijk fris bij het binnenhalen. Dus wel een hele dag druk maar niet met blogwaardige zaken.

Vandaag (dinsdag) had Greetje in eerste instantie naar Örebro gemoeten voor de afname van een Covid-test. Ze zou aanvankelijk donderdag naar Engeland vliegen. Vorige week werd haar vlucht geannuleerd en verzet naar vrijdag. Dat betekende ook het verzetten van de afname  van de Covid-test. Die staat nu voor woensdagochtend in de planning. Waarschijnlijk was de eerste afspraak niet uit de agenda gehaald want vandaag kreeg ze een sms met de mededeling dat de verpleegster ziek was en de afname vandaag niet kon doorgaan. Geen alternatief aangeboden. Dat zou dus echt wel een last minut afboeking zijn geweest. Stel dat ze donderdag wel zou gaan vliegen, hoe zou ze dan aan een testuitslag moeten komen op een zo korte termijn. Onvoorstelbaar, afboeken zonder een alternatief aan te bieden, terwijl de afname van deze testen toch echt niet gratis is bij een commerciële instantie. Nu maar hopen dat het voor morgen allemaal goed loopt anders wordt het wel een heel stressvol gebeuren.


Vandaag gaan we de tuin in voor het eerste snoeiwerk en het opruimen van zaken.


Ontvang een hartelijke groet van ons, wordt vervolgd......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten