woensdag 3 maart 2021

Niemand op de testlocatie aanwezig...wat nu

Het is vandaag wat een vreemde dag. Gerrit en Greetje vertrokken al om zeven uur vanochtend naar Örebro voor de afspraak voor de Covid test die ze nodig heeft om naar Engeland te kunnen vliegen. Ik sliep nog want ik had de halve nacht gewaakt omdat ik bang was dat ze zich zouden verslapen. Toen ik eindelijk sliep was het bijna ochtend en zo hoorde ik hen niet vertrekken. Om half acht hoorde ik de honden blaffen in hun slaapkamer en ben ik opgestaan. Na het douchen heb ik de honden uitgelaten en daarna de tafel gedekt. Om kwart over negen dacht ik maar eens te appen met de vraag of alles goed was gegaan met de afname van de test, dit vanwege het app-je van gisteren. Het duurde eventjes voordat ik een berichtje terug kreeg. De inhoud ervan was niet bemoedigend. Er was niemand aanwezig op de testlocatie waar Greetje de afspraak had en waarvoor ze had betaald. Die testlocatie was in een gebouw waar meerdere bedrijfjes waren gehuisvest, het was niet eens goed duidelijk waar ze moest zijn. Op een deur stond een telefoonnummer. Dat heeft ze maar eens gebeld en de medewerker zei nergens van te weten en toonde bereidwilligheid een email naar de persoon op de testlocatie te sturen (maar die persoon was er niet dus dat haalde niet veel uit). Het liep dus allemaal mis met deze afname van de Covid test. Zoekend op internet bleek er nog een locatie te zijn voor afname van een test, alleen daarvoor moest je een persoonsnummer hebben en dat heeft ze niet omdat ze geen belasting betalende inwoner van Zweden is. Dat liep dus spaak. Toen zijn ze eerst meer eens koffie gaan drinken want het was ook nog eens ijskoud in Örebro vandaag. Daar vonden ze, zoekend op internet, warempel nog een testlocatie en die had voor vandaag nog plek. De persoon aldaar was zeer begripsvol, heeft de test afgenomen na betaling en morgen krijgt ze de uitslag. Nu maar hopen dat die negatief is voor Covid. Zo kwamen ze rond het middaguur thuis, net op tijd voor de presentatie die Greetje om twaalf uur voor de Dean van de Said Bussines school moest houden. Het was dus niet bepaald een ontspannen uitje vandaag.
Wanneer het haar nu lukt om te vliegen moet ze, aangekomen in Engeland, nog tweemaal een test laten afnemen. De verhuis van haar spullen vanuit de opslag naar haar nieuwe appartementje stond voor vandaag in de planning en gelukkig is dat allemaal vlekkeloos verlopen. Het gaat allemaal niet zomaar meer, laat dat duidelijk zijn.

We hadden dus een uitgesteld ontbijtje vandaag en na het opruimen van de spullen ben ik de planten gaan verpotten. In de drukte van de afgelopen tijd hebben die het wat zwaar gehad en nu kon ik ze wat liefde en aandacht geven. Ik hoop maar dat ze me gaan belonen met nieuwe groei. Na een paar uurtjes heb ik de keuken weer opgeruimd en ben ik naar de weefkamer gegaan. Daar had ik nog een weef op mijn grote getouw staan, een mat voor Greetje. Die wil ze natuurlijk graag meenemen naar Engeland voor in haar nieuwe appartementje. Ik had er nog een uurtje weven aan en daarna nog het afknopen van de kettingdraden en de aanzetten afknippen. Die mat is nu klaar, ik heb hem op haar bed neergelegd, daar vindt ze hem wel.


Ik dacht de mat nog even te fotograferen maar dat was nog niet zo eenvoudig. Gösta vond het een interessant geval en was er niet bij weg te slaan.



Uiteindelijk heb ik hem maar even in de keuken achter de deur gezet om de mat goed op de foto te krijgen. Hij was het er niet mee eens en stond daar uitgebreid naar mij te blaffen.


Ik hoop maar dat de mat straks een mooi plekje krijgt en dat hij mooi zal staan bij de andere spulletjes.
het zal nog wel een tijdje duren voordat we zelf ontspannen naar Engeland kunnen reizen om te zien hoe ze daar woont in Windsor (precies...daar waar de Engelse koningin nu ook woont tijdens de pandemie).

Vanavond hebben we nog een aantal afleveringen van de Vikingen serie te gaan maar er helemaal doorheen komen we niet. Misschien kan ze de serie ook in Engeland wel zien op Netflix.

Wel dit waren weer de belevenissen van vandaag. Gerrit en ik groeten jullie allemaal hartelijk en ....

Wordt vervolgd.....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten