woensdag 17 maart 2021

Ja.... gespot


Wij zagen ze vandaag en ik heb scherpe foto's van ze kunnen nemen. Ik dacht vanochtend al, toen ik na het openen van de gordijnen naar buiten keek, vandaag ga ik ze zien. En zo was het!  Prachtig zonnig weer hebben wij op deze Nederlandse verkiezingsdag. Ik hoop maar dat iedereen is gaan stemmen! Wij hebben onze stem al enige tijd geleden uitgebracht en we weten zeker dat die voldoet aan alle eisen en dus geldig zijn. 
Omdat het zo mooi weer was hebben we een heerlijke wandeling gemaakt. Anderhalf uur wandelen in de zon, wat wil een mens nog meer. De wandeling voerde ons langs Roll. Dat is een wandeling over een grusväg (grindweg). Dat zijn wegen die je hier in Zweden naar de allermooiste plekjes brengen en die in de zomer een groot genot zijn om over te rijden. Maar ik schreef het al eerder....nu zijn ze een modderpoel. Wij wandelen op onze wandelschoenen en die zien er niet meer uit, mijn broek heeft aan de achterkant de drekspetters tot aan de knieholte zitten. De honden zijn grijs als we thuiskomen en de vloeren knisperen. Je moet er wat voor over hebben om op die mooie plekken te komen rond deze tijd van het jaar. Mooi was het zeker. Ik heb tijdens de wandeling mijn jas uitgedaan en rond mijn heupen geknoopt zo lekker warm was het.


Zo ziet de grusväg eruit. Wij glibberen er overheen. Wanneer een auto ons passeert gaan we zo ver mogelijk van de weg af staan. De spetters vliegen je om de oren.


Maar het was genieten van het mooie weer.

Na de wandeling zijn we in het afval gedoken. De kelderruimte stond weer vol met gesorteerd afval en dat hebben we afgevoerd. Het snoeiafval van de appelbomen hebben we ook afgeleverd bij de återvinning evenals de oude kapotte wasmachine. Dat geeft weer ruimte in de kelder. Maar we gingen nog een tweede keer. In ons houthok buiten stonden namelijk nog vele plastic zakken met afval van onze klus aan de slaapkamer. Ook die zooi moesten we nog kwijt. Tegenwoordig mag je geen gesloten zakken meer bij de återvinning achterlaten. Kom je met een zak dan moet je die openmaken en ter plekke sorteren.
Wij besloten die zakken eerst thuis te sorteren. Er zat voornamelijk zachtboard in en leem met daaraan vast geplakt zeer oude, zeg maar antieke kranten en ook nog behang uit vervlogen tijden. 
Het leem hebben we zo bij de aanhanger ontdaan van alle papier en vervolgens in onze tuin gedeponeerd. Het is organisch afval en dat kunnen we zo door de bladeren scheppen dachten we. Het papier is meegegaan naar de återvinning.


Op de terugweg van de återvinning naar huis zijn we de eerste keer (want we moesten twee keer rijden)  over Mölltorp gereden. Reden was dat het een leuk tochtje is (de toeristische route naar huis) maar ook dat op die route een aantal plekken zijn waar kraanvogels hun zomerverblijf hebben. En ja hoor.....zomaar ineens stonden ze daar!! Het heel gelukkige mannetje  stond daar heerlijk te dansen voor zijn vrouwtje. Wat is dat toch een prachtig gezicht. Nu dus eens scherpe foto's van de eerste  kraanvogels dit jaar.




We hebben er een poosje naar zitten kijken tot er een ambulance voorbij reed. Toen was de magie verbroken en zijn we verder gereden. Een paar kilometers verderop kwamen we het tweede stel tegen. Die stonden ietsje verder van de weg af maar toch, zomaar ineens vier kraanvogels. Dan gaat het echt lente worden want dit zijn onze zomergasten.



Het was een heerlijke dag waarop een vervelend klusje ons een heerlijke ontmoeting bracht!!

Ontvang een hartelijke groet van ons vooral voor mijn nieuwe lezer Emke en...

Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten