dinsdag 2 maart 2021

Wij hebben hem nog niet gezien

Stemmen voor de tweede kamerverkiezingen als je in het buitenland woont heeft dat zin?? Dat is een vraag die je jezelf stelt. Ik ben nog steeds lid van een partij in NL en ik ben nog steeds Nederlander al woon ik niet meer in NL. Dus ik stem met de verkiezingen voor de tweede kamer. In Zweden mag ik ook stemmen maar niet voor de Riksdag, daarvoor zou ik Zweed moeten worden en dat kan nog niet en de vraag is of ik dat wil en ga doen.... Onze stemmen zijn met gebruikmaking van de oranje enveloppe uitgebracht en nu maar hopen dat de post een beetje vaart maakt met de bezorging ervan. Deze vorm van stemmen is overigens niet kosteloos, we moesten zelf de portokosten betalen.


Wat hebben we mooi weer de laatste tijd. Vårvinter wordt het hier genoemd, een soort vijfde jaargetijde. Overdag heerlijk lenteweer en 's nachts vorst. Wanneer ik 's ochtends wakker wordt is het buiten wit. Na een uurtje kleurt het dan weer of moet ik zeggen trekt het wit weer weg. Kleur is er nog niet echt, dat valt nog tegen. Vanmiddag was het zo heerlijk, we konden op ons zuidterras al lekker buiten zitten in de zon. 


De honden vinden het fantastisch wanneer wij ook buiten zijn. Gösta trekt het ene sprintje na het andere, hij heeft echt het voorjaar in zijn hoofd.



Het mooie weer dwingt tot opruimen en dat hebben we dan ook gedaan. In de tuin zelfs. We hadden daar nog onze kerstbok staan en ook nog de kerstboom in de vlaggenmast hangen. Beiden waren al niet meer aan de stroom gekoppeld maar toch, tijd om het weg te halen. Overigens is het hier heel normaal dat de kerstversiering tot in maart aanwezig is. Bij sommigen hangt het zelfs wel tot midzomer. Zolang het buiten donker is, wordt verlichting gewaardeerd en het staat gezellig. We komen dus nog regelmatig buiten verlichte kerstbomen tegen in vlaggenmasten.
Wij hebben de wimpel er nu weer in hangen en dat staat voor nu een stuk beter.
Op de foto hieronder is Gerrit bezig met de tactiek voor het opruimen van de vlaggenmastkerstboom. Doe je dit niet met overleg dat heb je met kerst dit jaar grooooote moeite met het uit de knoop halen van de draden met lichtjes. Onze tactiek was de kerstboom eerst laten zakken, dan de strengen verplaatsten zodat ze weer strak staan, dan weer laten zakken etc. Op het laatst wikkelen we de strengen dan om kartonnen heen en komen ze in een grote tas. Die staat nu in de vind (zolderkamer). Nu maar wachten tot kerst 2021.


Tijdens het schoonspoelen van de kerstboomhouders, die ook nog ergens buiten lagen te wachten op schoonmaakbeurt en de opruimactie, ontdekte ik zelfs sneeuwklokjes in de tuin. Heb ze direct ook even op de foto gezet! Sneeuwklokjes heten 'snödroppe' in het Zweeds.

mooi he die sneeuwklokjes

En tijdens het schoonmaken heb ik gelijk ook even een foto gemaakt van het Vångdalen in de lentezon.


Nu hangt er alleen nog een streng lichtjes bij de sauna, die laten we nog even hangen want dat is wel handig in het donker, wanneer we een saunabad nemen. Dan kunnen we ietsje beter zien hoe we moeten lopen.

Toen we zo rond een uur of vier klaar waren met opruimen hadden we wel zin in een klein ritje in de omgeving. We zijn even naar Gammalrud gereden en hebben daar een paar mooie foto's gemaakt.

 het Viken meer is nog geheel bevroren

Een eindje verder bij Beateberg zijn we even naar een badplaats toegereden waar je een mooi uitzicht hebt over de andere helft van het Vikenmeer. Gerrit stapte even uit om nog extra te genieten. Ik kon dat niet doen omdat ik met mijn pantoffels aan in de auto zat. Maar is het niet een plaatje, jammer dat we geen koffie mee hadden genomen. Dit was wel even een momentje geweest voor een lekker bakje.


Op de terugweg bij Brosundet nog even dit beeld genomen. We zoeken eigenlijk ook een beetje naar de eerste kraanvogel. Die hebben we nog niet gezien vandaag. Wellicht volgende week.



Ontvang de hartelijke groeten van ons en... wordt vervolgd......
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten