zaterdag 13 maart 2021

relaxen??

Het zou een relax weekend worden..... maar wat is dat eigenlijk?? Ons relax weekend begon met het maken van een klussenlijst. Want wat is dat toch met de mens.... Vaak is het zo dat we iets onvolmaaktst tegenkomen in een ruimte die al een renovatie heeft ondergaan en dan zeggen we tegen elkaar dat we dat ook eens moeten afronden. Bijvoorbeeld het vastzetten van de deurkruk in de tvättrum. Steeds wanneer ik aan de kruk trek heb ik hem in de hand en soms valt hij zelfs op de grond. We benoemen het steeds maar daar  blijft het dan vervolgens bij. Er volgt geen actie. Vanochtend besloten we al de onvolkomenheden eens op een briefje te schrijven. Het werd nog een hele lijst maar daar stonden dan ook de dagelijkste dingetjes tussen hoor zoals het stofzuigen van de beganegrondverdieping en bakken van lekkere dingen.

Toen Gerrit begon met het leegmaken en schoonmaken van de auto ben ik begonnen met bakken. Dat had ik al een heel aantal weken niet gedaan, niet aan toe gekomen. Ik heb een lchf recept opgezocht op internet en ben begonnen met het bakken van kaneelrolletjes. Die zijn goed gelukt al zeg ik het zelf. De volgende keer doe ik echter toch een beetje kokosmeel door het eibeslag. Dan heeft het ietsje meer body. Maar de smaak is raak, ik vind ze lekker, Gerrit vindt ze iets te zoet. Volgende keer dus ook maar een half schepje minder zoetmaker. 

Dit zijn mijn ingrediënten voor de ontbijtkoek met uitzondering van de koekkruiden

Misschien denk je nu wat moet ze met die fles vodka. Wel dat is mijn vanille extract. Ook die maak ik zelf door een flesje vodka te kopen en hierin een aantal opengesneden vanillestokjes te doen en het zo een aantal maanden in een donkere kast te laten staan. Echt prima en veel goedkoper dan de dure kleine flesjes extract in de winkel. De appelcider azijn moet ik gebruiken bij de bakpoeder. Alleen in deze combinatie vindt er een rijzing plaatst in het deeg. Gebruik ik de azijn niet dan wordt het een compacte koek.

Op onderstaande foto heb ik nog eventjes een rolletje zonder icing gelaten voor het beeld van de rolletjes.



Dit was het eindresultaat. Mijn tweede baksel was een lchf ontbijkkoek gemaakt met zelfgemaakte koekkruiden, lekker! En ik maak altijd een ruime hoeveelheid koekkruiden want dat vinden we ook zo lekker door de koffie. Gerrit strooit dan een theelepeltje vol door de gemalen koffie en dan filteren maar, echt heerlijk.
Toen ik dit allemaal  had gedaan kon ik mijn eerste streepje zetten.
Mijn tweede klusje was het stofzuigen van de begane grond en mijn derde klusje was het ophangen van een hangplant op onze vernieuwde slaapkamer. Drie dingen van de lijst. Ik kan niet tippen aan Gerrit, die heeft vandaag zes dingen van de lijst weten te halen. Vanavond hebben we er nog weer drie dingen bij bedacht, dat schiet lekker op dus. Maar het werkt zo'n lijst. Nu blijft het niet bij het benoemen maar volgt er ook een uitvoering. Straks is het hier helemaal perfect :-)


Van Greetje kregen we een appje dat ze even buiten liep. Ze heeft vandaag haar tweede Covidtest na aankomst in Engeland bij zichzelf afgenomen en ze mag hem zelf posten. Ondertussen heeft ze ook haar Instagram accountnaam aangepast aan haar nieuwe situatie      mywindsorjungle Daarop is van alles te lezen over haar jungle. 


Wel die jungle ziet er helemaal niet slecht uit dacht ik zo.

Vanavond hebben we in onze sauna doorgebracht, drie saunagangen doen we altijd met tussendoor thee in de buitenlucht. De laatste saunagang is eentje met opgietingen. Dat wil wel zweten maar dat is ook de bedoeling natuurlijk. 

Ja en was het nu een relax zaterdag......dat weet ik eigenlijk niet. Ik voel me wel relaxed en daar gaat het om toch....

Ontvang een hartelijke groet van ons beiden.

Wordt vervolgd.....



 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten