zondag 28 februari 2021

Nu voelen we de spieren wel

Onze klus bij Suzanne en Fredrik zit erop! We hebben vooral gewerkt aan het schilderwerk. Er zit veel paneel in het huis maar hierin zaten naden en kieren. Die hebben we allemaal geschuurd en gekit en hier en daar nog een afwerklatje aangebracht of een plintje beter  op maat gemaakt en vastgezet. Daarna hebben we de panelen opnieuw afgeschilderd. Het ziet er nu mooi en verzorgd uit.


Donderdag was dan de verhuizing. Wij hadden een kleine vrachtauto gehuurd in Karlsborg waar ongeveer zo'n 18 m3 in vervoerd kon worden. De hoop was dat we maar één keer hoefden te rijden. Het was nog wel even een gepuzzel om alles in de verhuisauto te krijgen maar het lukte. Er kon ook bijna niets meer bij in. Een verhuis door een lift is altijd een heel gedoe. In het appartementencomplex is maar één lift aanwezig zodat je de deuren ook niet continu kunt blokkeren. Bovendien is het ook nog eens passen en meten om de boel in de lift te kunnen krijgen. Al met al duurde het inpakken bijna vijf uren daarentegen was het uitpakken in Hjo een kwestie van anderhalf uurtje.



Suzanne en Fredrik kijken nog eens even naar hun inboedel voordat ze voor een laatste keer hun appartement in Skövde als thuis verlaten. Wel moeten ze nog een keer terug voor de eind schoonmaak. Dat laatste is hier wel een dingetje. Nieuwe bewoners komen in een schoon huis. Kun je het niet zelf of heb je er geen tijd of zin in dan bestel je een schoonmaakdienst voor het uitvoeren van de eind schoonmaak. Dus niet alleen stofvrij...maar helemaal schoon, je laat geen sporen achter. Ik herinner me nog dat ons huis in Zweden ook brandschoon was toen we erin trokken. De door mij meegebrachte emmers en zeep en andere schoonmaak spullen hoefde ik niet te gebruiken. Later hoorde ik van iemand in het dorp dat er een schoonmaakdienst aan de slag was geweest die het hele huis binnenstebuiten had gekeerd.

Nu wonen ze in Hjo. Dat zal wel even wennen zijn! Alles opnieuw ontdekken, waar doe je de boodschappen, waar is de bouwmarkt, waar is de vuilstort etc. Maar zulke dingen gaan snel genoeg en geeft je ook een gevoel van een nieuwe start. Toen Gerrit de verhuisauto terugbracht heeft hij Greetje ook nog even opgehaald en hebben we 's avonds, tussen de verhuisdozen en op de betonvloer, nog even heel gezellig gezeten.

Vanochtend (vrijdag) hebben we kalm aan gedaan. Daar hadden we ook niet zo heel veel keuze in want het hele lijf protesteerde, overal spierpijn. Na uitgebreid de kranten te hebben gelezen hebben we zo rond het middaguur eerst een lange wandeling gemaakt. We dachten de spierpijn even uit het lijf te lopen.


We liepen langs Roll, een klein gehuchtje in de buurt. Maar eerlijk, ik voelde met net een kreupele. Thuis had ik van alles zullen doen maar we besloten het maar even rustig te houden en zijn boodschappen gaan halen. Dat doen we anders nooit op vrijdag, want dan is het druk in de winkels en dat ontwijken we zo veel mogelijk. Onder zie je een rij voor de 'Systemet'. Dat is een slijterij die wordt beheerd door de staat. Dat laatste klinkt wellicht wat communistisch maar wij zijn wel enthousiast over de Systemet. Het assortiment is zeer ruim, je kunt er een lekker glas wijn uitzoeken. Ook de Corona regels worden hier goed nageleefd. De Systemet in Mariestad daar mogen 28 mensen tegelijkertijd in. Is die limiet bereikt dan gaat er een personeelslid naar buiten en daarna mag er pas weer eentje in wanneer een ander de winkel verlaat. Mensen wachten geduldig met veel afstand tot elkaar.

's Avonds hebben we rustig thuis gezeten. We kijken momenteel een Netflix serie getiteld 'Vikingen'. De serie is gebaseerd op een epos over Ragnar Lodbrok, een Noorse legendarische held. Het is een serie die het leven van de Vikingen laat zien in al zijn facetten. Vaak met gruwelijke beelden waarbij ik de ogen maar even dichtdoe. We zitten nu in jaargang vier die wel twintig afleveringen heeft en hebben nog een paar jaargangen te gaan.

Morgen ga ik dan weer een bananenbrood bakken voor Greetje. Het is haar laatste week bij ons voor ze teruggaat naar Engeland. De Covid in Engeland is mooi op zijn retour, er wordt daar vaart gemaakt met het vaccineren en ze hebben genoeg vaccins. De lockdown zal er nog vijf weken aanhouden en daarna gaat de boel weer langzaam van slot. Zoals het zich nu laat aanzien is het daar een betere plek dan hier. Bij ons lopen de cijfers ondanks de verscherpte maatregelen weer op en belanden we langzaam maar zeker in de derde golf.

Het is inmiddels ook weer weekend, geniet ervan en ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij,


Wordt vervolgd.......

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten