dinsdag 3 maart 2020

Een voorlopig laatste update van de tvättstuga



Gisteren zijn we wederom even naar Örebro geweest om nog een paar laatste dingetjes aan te schaffen. Ditmaal eens in de K-Rauta bouwmarkt waar ze ook een zeer uitgebreid assortiment hebben. 
We hebben kort even een hapje gegeten bij de Chili och Wok en terwijl we daar zaten kwam het gesprek even op Corona. Ja..wij zitten al wekenlang in de kelder en één ding is zeker, daar lopen we geen Corona op. Het is een veilige plek waar we zo samen verkeren. Maar gisteren waren we onder de mensen om het zo maar te zeggen. In onze provincie Västra Götaland zijn momenteel 10 mensen met Corona. Dat is best veel. Een bouwmarkt en een winkelcentrum zijn natuurlijk bij uitstek plekken waar de besmetting kan plaatsvinden. Al pratende kwamen we uiteindelijk op de gedachten om desinfecterende doekjes aan te schaffen die we mee kunnen nemen als we even op stap zijn. Dan kun je regelmatig je handen even schoonmaken en ook je gezicht want onbewust zit je daar ook regelmatig aan. Dus na het eten nog even naar de supermarkt en wat blijkt.....het schap met ontsmettende doekjes was bijna leeg! Er waren blijkbaar al meer op die gedachte gekomen. Later die avond lazen we in de krant dat er een run is op dit product. Gelukkig konden we nog een paar doosjes bemachtigen. Gerrit dacht één doosje en de rest laten staan voor anderen. Nu ben ik ook wel een voorstander van dat laatste maar ik heb er meer dan een doosje gekocht zodat we er eentje in de auto kunnen zetten en eentje in de tas etc.


 Vandaag, maandag, hebben we veel gedaan en zijn we echt een eind opgeschoten in onze tvättstuga. Gerrit heeft onder het wasmachine meubel stopcontacten aangelegd en toen dat gereed was heeft hij de achterwand getimmerd waartegen we de wandtegels gaan plakken. Daarna hebben we samen het werkblad op maat gemaakt en geplaatst. Toen werd het echt een heel ander gezicht.




Wel en toen gingen we als een speer. Eerst de wasmachines plaatsen. Een spannende klus, omdat dit de de test is of alles goed werkt.


En daar staan ze dan, alles aangesloten, alles past en alles functioneert prima, wat een opluchting. Nu kan ik mijn was weer doen. Ik heb gelijk de sokkenwas en de bonte was in de machines gedaan en het werkblad licht geschuurd en in de hardwaxolie gezet.
Nu wilden we toch wel heel graag zien hoe het allemaal gaat worden. We hebben de planken opgehangen en er de spullen opgezet, we hebben de waslijnen in de droogruimte opgehangen, in de doorgang wilde ik nog twee vitrages ophangen die ik nog had liggen, voor de romantische touch.

 

 Voor het idee heb ik de wandtegels even los neergezet, ze moeten nog geplakt.



Hoe romatisch kan het zijn in de tvättstuga
 Ondertussen heb ik ook alvast mijn schilderkast weer opgeruimd, zo ontstaat er weer een beetje overzicht.


En toen dan alles was opgeruimd hebben we nog een laatste foto genomen. Het is nog niet klaar, zo moet bijvoorbeeld het wasbakje nog geplaatst maar dit moet Gerrit eerst nog timmeren. Dat komt op een later moment. Ik denk dat we morgen de resterende decoratieve tegels gaan plakken en stroom in de droogruimte gaan brengen en dat zijn voorlopig de laatste handelingen, de rest komt later. De ruimte functioneert weer en daar ben ik heel blij mee. 
Voorlopig sluit ik de berichtgeving over dit intensieve renovatieproject. Het doel was de tvättstuga op een hoger plan te brengen. Wel voor ons gevoel is dit gelukt, ik ben erg ingenomen met het resultaat tot nu toe.

Bijschrift toevoegen
Wanneer alles echt klaar is zal ik nog één keer op dit project terugkomen met een foto.

Nu hebben we straks eindelijk weer tijd voor andere dingen.
Wordt vervolgd.....



2 opmerkingen:

  1. Wat grappig,romantiek in de tvättstuga...
    Maar jullie nieuwe tvättstuga is wel prachtig geworden. Veel plezier met wassen, het moet wel een genoegen zijn om er de was te doen. Tijd voor een pauze zou ik zeggen, na al dat harde werken. Groet, Jet

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ook de tvättstuga moet een ruimte zijn waar is goed vertoeven is. tvätt op zich is niet het meest inspirerend de ruimte kan daar een beetje bij helpen :-) Nu is het idd eerst 'dags för en paus'.

      Verwijderen