dinsdag 24 maart 2020

Behoefte aan iets positiefs

We hielden het precies één week vol met de boodschappen die we vorige week hadden gehaald. Vandaag moesten we weer op stap omdat we misgrepen in onze voorraadkast. Dat betekent op dit moment de veilige vesting verlaten en het besmettingsrisico aangaan. Op zich lijkt het nog mee te vallen in onze omgeving. Undenäs is nog Corona vrij evenals Mariestad. In Skövde is nu de eerste patiënt in het ziekenhuis opgenomen, daar zullen dus binnenkort wel meer volgen. In Zweden waren tot gisteren 2046 bevestigde patiënten en vandaag zijn dat er 2286. Tot nu toe zijn er in Zweden 36 doden te betreuren. 
Maar wij moesten dus boodschappen scoren en daarvoor gingen we eerst naar onze plaatselijke ICA näre. Lina, de eigenaar van de ICA, had op de plaatselijke FB groep al een post gezet met het beleid van de winkel (afgestemd met de adviezen van 'Hälso myndigheten' (gezondheidsraad) en haar eigen branche organisatie). Dat vind ik heel netjes. Wij gingen onder lunchtijd de winkel in en daar waren maar enkele andere klanten en een ieder maneuvreerde netjes om de ander heen met 2 meter afstand. Dat ging dus heel goed. Maar Lina heeft niet alles in de winkel daarom moesten we ook even naar Mariestad.
In de supermarkt van Mariestad ging het probleemloos, steeds netjes 1.5 tot 2.00 meter afstand en niet druk in de winkel. Het enige probleem dat we tegenkwamen was in de Granngården, dat is een soort van Welkoop winkel. Daar wilden we spullen halen voor onze moestuin. Toen we daar bij het rek van de zakjes met zaden stonden kwam er een vrouw direct naast ons staan. Wij zijn toen maar even aan de achterkant van dat rek gaan staan waar overigens ook zakjes met zaaigoed stonden opgesteld. Opgelost dus!
In de winkel trekken we de handschoenen aan, slechts voor het pinnen moet die even uit. Terug in de auto komen de handschoen op de achterbank en 'wassen' we onze handen met van die doekjes uit een pakje, gaan we weer een winkel in dan handschoenen weer aan, winkel uit handen weer schoonmaken en soms het gezicht ook nog even. Ik denk dat na de Corona er veel mensen voor smetvrees in behandeling zullen moeten gaan. Thuisgekomen wassen we dan onze handen, twee maal happy birthday, uitgebreid onder de kraan.

hier gaan de tomaatjes de grond in

We hadden in deze zorgelijke tijden wel behoefte aan wat positiefs. Dus thuisgekomen hebben we ons zaaigoed gezaaid en een opstelling in de eetkamer gemaakt voor het raam waar veel zon is. Dan kan de boel nu maar ontkiemen. Ik hoop dat onze moestuin wat meer een succes gaat worden dan vorig jaar. Toen is bijna alles door de insecten opgegeten. We hebben nu een hoes gekocht waaronder de gewassen kunnen groeien en ik hoop dat dit helpt.

Zo staan de zaden nu in de nieuw gekochte bakken

En zo staat het nu in de eetkamer opgesteld

 Toen we zo in de Granngården winkel liepen zagen we daar ook een compostvat staan voor warm composteren. Daar hadden we eerder al een aantal keren naar gekeken maar het was nogal een uitgave. Vandaag was het vat echter in de aanbieding en nu hebben we de aanschaf gedaan. Nu kunnen we ons eigen groenafval composteren in de zomer en in de winter want hij doet het tot - 15 C. Dat is voor ons ook weer een positieve beleving. Volgens mij geeft zo'n vat ook nog recht op korting op de reinigingsheffing, dat zal ik even nakijken.


Thuis heeft Gerrit het vat in elkaar gezet. Onderin moet een laagje van 20 cm houtsnippers, daar bovenop een paar cm tuinafval (wel dat hebben we genoeg want in de greppel ligt van jaren her een voorraad herfstbladeren) (want die bladeren willen maar moeilijk vergaan), wel..dan moet er een laagje modder op en dan kunnen we beginnen met het composteren. We zijn benieuwd.




Wel en het andere 'goede' nieuws is dat Amerika over 3 weken weer open gaat want de economie moet draaiende blijven en mag niet verder wegzakken van meneer Trump. De crisis is ernstig, zo zegt hij maar gaat weer voorbij en in het verkeer vallen meer doden dan door de Corona en het verkeer zet je ook niet stil. En ondertussen loopt de Corona in Amerika volledig uit de hand en wordt er in de bestrijding geen wetenschappelijk gefundeerd beleid gevoerd. Het virus is de schuld van de Chinezen en dat er nog geen steunpakket is is de schuld van de democraten van Obama en Nancy Pelosi (de democraten wijzen het pakket maatregelen af omdat alleen beursgenoteerde bedrijven voor steun in aanmerking komen). Ik mag het niet hardop zeggen maar ik denk het stiekem wel: 'van mij mag hij (T) het zelf krijgen'. Ik kan het bijna niet meer verdragen om die man te horen praten.

En het kan niet op, ik heb nog een laatste positief bericht......We hebben geen muizen meer in het keukenkastje! Het is blinkend schoon en zo blijft het ook.

Wel, weer een Corona dag voorbij en tot nu toe zijn wij (en die ons zo lief zijn)  goed gezond!

wordt vervolgd.......


Geen opmerkingen:

Een reactie posten