woensdag 25 maart 2020

Met Jip en janneke laarzen toch hard gewerkt...'in het hout'


Vandaag hebben we 2526 geregistreerde besmettingen, gisteren was dat 2286 dus een toename van 240. De teller van het totaal aantal overlijdens door Corona staat vandaag op 62, gisteren was dat nog 36. De storm breekt nu ook in Zweden los, zo zeiden de intensivisten vandaag op het journaal.
Toch is de beweginsgvrijheid hier nog relatief groot maar dat hangt misschien ook wel samen met de grote spreiding van de bevolking over het land. Wanneer wij hier een wandeling maken komen we echt niemand tegen. Er wordt overigens wel met klem gevraagd afstand tot elkaar te nemen.

Wij hebben vandaag de hele dag in de tuin gewerkt, het was heerlijk weer en de temperatuur liep op tot wel 10 graden. Ik had nog een wasje klaarliggen in de wasmachine en na het schoonmaken van de palen van de waslijn en de lijnen zelf heb ik dat heerlijk buiten in de wind gehangen. Mijn eerste was buiten dit jaar.
Terwijl ik bezig was met mijn schoonmaakactie was Gerrit al begonnen met het snoeien van de appelboom. We moesten nog eentje. Die appelbomen is elk jaar veel werk. Na de grote snoei van een paar jaar terug hebben we veel waterlot, dat is eigenlijk stressgroei van de appelboom. Het mindert  met de waterlot maar nog steeds is het er, vooral bovenin de bomen. De kwaliteit van de  appelbomen is slecht. De bomen missen hele stukken schors en de nieuwe takken worden maar heel langzaam ietsje dikker. Wel hadden de bomen vorig jaar wat dikkere appels dan voorheen. Twee bomen zijn dood gegaan en die hebben we vandaag gekapt. Dat is een triest werkje zo'n boom kappen. Zaag je hem door dan zie de de jaarringen en ook dat het er vele zijn, ontelbaar bijna. Dan denk ik wel even wat heeft die boom er al lang gestaan, en wat is het jammer dat we hem nu om moeten zagen. We hebben besloten om de bomen te vervangen door een Japanse sierkers, we eten immers geen appels. Maar voordat het zover is moeten eerst de stobben uit de grond. Ik denk dat we hiervoor iemand laten komen met een frees. Dan hoeven we er zelf niet aan te scheuren.

Toen het kappen van de dode appelbomen klaar was zijn we achter in de tuin gaan snoeien. Op de grens met de buren stond een verwaarloosde boom, eigenlijk een soort van drieling. Een deel kon ik er zo bij weg nemen die was al vergaan, de andere twee delen hebben we omgezaagd. Een eindje verder stond nog een twijfelachtige boom. De arborist die een aantal jaren terug bij ons de bomen kwam opnemen vertelde ons al dat die boom er beter uit zou kunnen worden gehaald. Hij groeide helemaal scheef en hij nam het licht weg voor de andere bomen. De tweede arborist heeft hem laten staan maar wij hebben hem vandaag omgezaagd. Dat was nog wel even een precies klusje want die boom moest niet op de waslijn vallen en niet op de auto's van de buren maar precies er tussen. Ik vond het zo spannend dat ik vergat er een foto van te maken. De boom viel precies waar hij moest vallen pfff!
Op de foto hieronder zaagt Gerrit de stomp af.En hier ligt de boom dan. We zijn direct ook maar begonnen de boom in stukken te zagen en weer een beetje orde aan te brengen achter in de tuin.Hieronder ligt de stam in mootjes,


en hier ligt de kroon, klaar voor verdere ontleding. Dat doen we morgen want ondertussen was het al 19.00 uur en wat heerlijk dat we alweer zolang buiten kunnen zijn.


Ondanks dat ik mijn Jip en Janneke laarzen droeg heb ik toch weer hard gewerkt in het hout. Maar dat was heerlijk en de Kraanvogels zongen mij luid toe, ik heb genoten van hun zang.

Zo is deze Corona dag ook weer voorbij. Wij blijven maar zoveel als mogelijk in en nabij ons huis nu de Corona storm ook hier in Zweden  is aangekomen. Elke ochtend meten we even onze temperatuur, ik was vanochtend met 35.6 graden sterk onderkoeld. In elk geval duidt dit nog niet op gevaar, we zijn nog goed gezond!

Wordt vervolgd...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties

Bloggen is in principe geen eenrichtingsverkeer. Het reageren op een post of op een reactie op een post maakt een blog levendig. Reacties worden daarom erg op prijs gesteld!
Al enige tijd is het bijzonder lastig om reacties op mijn blog achter te laten zeker wanneer je geen blogger profiel hebt.
Daarom heb ik nu een mogelijkheid tot reageren toegevoegd om het achterlaten van reacties soepeler te laten verlopen. Deze mogelijkheid maakt gebruik van Facebook. Onder je FB profiel kun je nu een reactie schrijven en deze gemakkelijk plaatsen. Dit lukt ook vanaf je tablet of je mobiel. Het kan zijn dat je bij het plaatsen wordt gevraagd om in te loggen op je FB. Dit kan door je wachtwoord in te toetsen en vaak ook met je vingerafdruk herkenning. Je reactie komt niet automatisch op FB te staan, wil je dit dan kun je dat aanvinken. Misschien ten overvloede, ik kan je wachtwoord natuurlijk niet zien noch krijg ik automatisch toegang tot je FB pagina door het plaatsen van je reactie, we worden ook niet automatisch FB vrienden doordat je reageert.
Natuurlijk kan het reageren ook nog altijd op de Blogger wijze plaatsvinden, de keuze is aan jezelf.
Ik hoop je in een reactie te mogen ontmoeten.

hartelijke groet, Johanna