dinsdag 28 juni 2022

Waar een wil is, is een weg

De dag begon met een beetje omhangen en wachten tot het tijd was om naar Karlsborg te gaan. We konden ook niet heel veel doen want het stortregende buiten. Het is dan ook flink afgekoeld. Vandaag geen 50 graden bij het raam op het zuidterras maar 15! Maar goed ook want 50 graden dat is wel heel erg warm.

Om 14.20 uur had ik een afspraak staan in de borstenbus. Niet echt iets om naar uit te kijken maar wel een noodzaak. We gingen samen om de reis te kunnen vervolgen met het doen van wat boodschapjes. Binnen 10 minuten stond ik alweer buiten, het was zo gepiept en binnen een maand krijg ik de uitslag digitaal aangeleverd. Nu maar hopen dat de uitslag weer goed is! Altijd wel wat spannend!

We hebben eerst onze honden bij Fr. en S. gebracht. Daar logeren ze twee nachtjes. Wij gaan samen met H, Ch en E twee dagen op stap en omdat we in die twee dagen nogal bezet zullen zijn hebben we de honden even bij hen gebracht. Gelukkig is dat nooit een probleem. Zo hoeven we ze niet lang achtereen alleen te laten in een vreemde omgeving.



Binnendoor over Forsvik weer terug gereden. Daar stond de camperplaats aan het kanaal alweer helemaal vol met campers en een caravan. Aankomend weekend is het namelijk feest in Forsvik. Dat is voor het eerst in twee jaar en iedereen kijkt er reikhalzend naar uit. lk denk dat wij aankomend weekend ook wel even de sfeer gaan proeven. Het feest in Forsvik, (Forsviksdagarna) kent al een lange traditie en is altijd wel een hoogtepunt op de evenementenkalender in deze regio.

Het belangrijkste nieuws van deze dag is dat Turkije het veto op de toetreding van Zweden en Finland heeft opgeheven. De onderhandelingen zijn afgerond en Magdalena Andersson gaf in haar reflectie aan dat je er samen uitkomt wanneer daartoe de wil is en dat Zweden geen vrijstaat is voor terroristen. Zelfs verre van dat en nu actief aan de slag gaat met een lijst met namen van personen die lid zijn van de PKK een organisatie die door de landen van Europa en dus ook Zweden wordt gezien als een terroristische organisatie. De betreffende personen zullen worden uitgeleverd. Daarnaast zal het misschien ook zo zijn dat Turkije toezeggingen heeft gekregen van de VS. Dat is nog niet geheel helder maar misschien is er wel een toezegging gedaan over bijvoorbeeld de F16 vliegtuigen die ze willen hebben. Vooralsnog lijkt niets de toetreding nu in de weg te staan. In Turkije wordt de overeenkomst gepresenteerd als een grote zege waarbij Turkije precies heeft gekregen waarop is aangedrongen. Hopelijk een stap op weg naar een veilig Europa en hopelijk het beste voor de veiligheid van iedereen in dit zo mooie land.


Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons allemaal!

Wordt vervolgd.....


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten