dinsdag 21 juni 2022

De langste dag

Gisteren was het een koele en regenachtige dag. Al vroeg in de avond veroorzaakte dat een deken van mist in het Vångdalen. Een prachtig gezicht met door de mist heen nog net de contouren van de bossages erachter.Vanochtend vroeg scheen de zon weer volop en was de mist ook alweer snel verdwenen.Toen we nog maar net aan de wandel waren belden H en Ch. Ze hadden de tweede controle gehad in het UMCG betreffende de repositie van Emke's heup. De boodschap die ze kregen is dat het er allemaal goed uitziet.  Dat is dan toch weer een hele opluchting. Mijn hart maakte een sprongetje!

En nog een sprongetje toen H en Ch vertelden dat ze het plan hebben om naar ons toe te komen. Groen licht gekregen van de behandelend arts in Groningen. Dat vinden wij natuurlijk helemaal leuk. De komende dagen nog even poetsen en dingen klaarmaken zodat we tijd hebben wanneer ze er zijn. 

Het is dan nu echt zomer, naar we hopen ook met veel zomers weer maar ook af en toe een beetje regen, liefst 's nachts. Vandaag is het de langste dag. Bijna jammer want vanaf nu worden de dagen weer korter. Hier wordt het nu bijna niet meer donker. Echt zo heerlijk die heel lange dagen. 


Wel wij hebben vandaag niet anders gedaan dan in de tuin werken. Gras maaien, trimmen, oprit onkruidvrij maken een schoonharken, planten water geven, bloembakken in de moestuin uitdunnen, plantjes verpottten. Allerlei klusjes, leuk om te doen met dit mooie buitenweer. 

foto BBC


Vandaag is het dinsdag, de dag waarop de Russische drager van de Nobelprijs voor de Vrede, Dmitrj Muratov, zijn medaille heeft geveild. De medaille bracht 1 miljard Zweedse kronen op die door de verkoper beschikbaar worden gesteld aan Oekraïense kinderen die hebben moeten vluchten voor de oorlog. Hartverwarmend!

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd......
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten