vrijdag 3 juni 2022

In de olie

De dag van gisteren die bewolkt begon veranderde in een dag met zon. Dus de korte broek aan en de pot met vloerolie gepakt om de vloeren dan maar gelijk in de olie te zetten.

Hier ziet de vloer er nog wat donker uit maar dat kleurt wel bij in de loop van de tijd. Het lichte deel is de vloer onder het overdekte deel van de altan. Zoveel scheelt dat.
Voor het gemak heeft Gerrit een lange stok aan de vloerkwast gemaakt zodat ik deze keer niet op mijn knieën hoefde. Zo was ook dit werkje veel beter te doen.
Onze houten stoelen heb ik daarna ook in de olie gezet en zo hebben ook die weer een fris kleurtje. Nu de sauna omgeving nog. Daar heeft Gerrit gisteren het onkruid weggehaald met het mesje.



Wat is er toch altijd veel werk te doen zo in het voorjaar in de tuin. En ja... ben je klaar dan kun je opnieuw beginnen. Toen Gerrit bij het houthok bezig was zag hij ook nog een gevalletje van stormschade. Er is een tak uit de Lindeboom gevallen boven op het dakje van het houthok. Gat erin! Nu willen we toch al een hokje naast het houthok maken, dan maar gelijk een dak van metaalplaat erop. Dan hoeft het niet weer.

Blijkbaar heeft het tijdens onze reis naar NL hier hard gewaaid want er liggen ook een aantal houtblokken op de grond. Nu moeten we daar toch aan het werk om het nieuwe hout een plek te geven. Dat komt volgende week denk ik. We gaan eerst even een paar dagen met Bosse op stap. 

's Avonds kwam Suzanne even langs, Fredrik had een feestje van zijn werk. We konden lekker buiten zitten in het zonnetje. Echt heerlijk en supergezellig. Ik kreeg nog een moederdagcadeau ook! Een prachtige trui, wit met blauwe strepen. Precies mijn smaak. Ik heb hem direct aangetrokken want ik ben gek op nieuwe truien.


Zo was de dag van gisteren zomaar voorbij. Fijn dat een aantal grote dingen in de tuin nu klaar zijn en het er allemaal gezellig uitziet wanneer de zon schijnt.

In de politiek schijnt het zonnetje op dit moment niet. De partij Sverige Demokraterna (SD) (Dat is zo'n beetje de Zweedse PVV) heeft de minister van justitie aangevallen, hierbij gesteund door Moderaterna (M), Liberalerna (L) en Kristen Demokraterna (KD). SD is met een motie van wantrouwen gekomen tegen de minister van justitie Johansson. Aanleiding hiertoe vormen de rellen in het paasweekend, de minister wordt verweten niet goed sturing te geven aan de politie. De staatsminister Magdalena Andersson is woedend en speelt hard tegen hard. Ze heeft aangegeven dat wanneer haar minister moet vertrekken ook zij zal opstappen. Ze is woest zo zegt ze omdat er grote belangrijke zaken spelen met de oorlog in Ukraine, het NAVO lidmaatschap met de haperende overleggen met Turkije en de enorme inflatie. De motie van wantrouwen lijkt te worden gebruikt als middel om de dalende populariteitscijfers voor de SD een halt toe te roepen. Magdalena Andersson (de Staatsminister/minister president) doet het erg goed en haar partij, de Social Demokraterna (S), stijgt in de peilingen.  Dit gaat ten koste van de steun voor de SD. De staatsminister vindt dit geen tijd voor dergelijke politieke spelletjes. De verkiezingen zijn in september. Dit alles kwam eigenlijk zomaar uit de lucht vallen, we zullen zien hoe het afloopt.

link naar Dagens Nyheter

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd ....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten