donderdag 2 juni 2022

De badkamer XXXVII: Klaar

Gisteren was een werkdag in de tuin. We hadden redelijk weer, bewolkt maar droog en niet te koud. Na wat werkzaamheden 'inomhus' (binnenshuis) is Gerrit het gras gaan maaien en ben ik begonnen met het afspuiten van de houten vloer in de altan. Hiertoe hebben we een nieuw apparaat aangeschaft dat het water onder hogedruk op het hout spuit en waarin een roterende stugge borstel het schrobwerk doet. Het voordeel hiervan is dat ik niet zo krom hoef te staan met het pistool van de hogedrukreiniger. De vloeren zijn goed schoon geworden met de borstel. Ze moeten nu drogen en volgende week zet ik ze in de olie, iets wat ik elk jaar doe. Daarna heb ik de altan schoongemaakt. Met de ragebol, wat goed dat ik die twee jaar geleden heb meegenomen uit NL. Ik kan hem hier niet vinden. De ronde vorm van de ragebol maakt dat deze zo geschikt is voor het schoonmaken van lastige hoekjes. Met de hogedrukreiniger heb ik later alle tuinmeubelen afgespoten. Het was met elkaar een heel karwei. Wel fijn dat het nu weer klaar is. Aan het einde van de dag hebben we er heerlijk kunnen zitten in het licht van de ondergaande zon en met de geur van groenezeep.





het laatste zonnestraaltje van de woensdag


Gisterochtend konden we genieten van onze eerste zelfgemaakte yoghurt ooit. De yoghurt is goed gelukt en smaakte goed. Ik zou hem nog wel ietsje zuurder willen hebben, de volgende bereiding zetten we op 11 uur i.p.v 10.


Onze badkamer is nu eindelijk klaar. Het heeft even geduurd maar gelukkig toch nog voor 'Midsommar' :-) Het resultaat is geworden zoals we dat vooraf in gedachten hadden. We zijn tevreden. De loodgieter heeft ons geduld goed op de proef gesteld maar de jongen die alles heeft geïnstalleerd heeft heel nauwkeurig gewerkt en goed werk afgeleverd. 'Kwaliteit vraagt zijn tijd' denken we nu maar. Zoals ooit beloofd hieronder de foto's:


Heerlijk nu zo'n dubbel wasmeubel waarin we ieder onze eigen spulletjes kunnen opruimen. In de spiegel zie je de hoge kast met extra opbergruimte.
Helemaal super vinden we de dubbele douche, van de badkamer gescheiden door een glazen wand en een glazen deur. Douche je alleen dan heb je met de glazen wand een inloopdouche, douchen er twee tegelijkertijd dan sluit je de deur. We hebben gekozen voor regendouches, die nemen wel iets meer water maar het is heerlijk ontspannend dat neerdruppelende water. Bovendien douchen we altijd maar kort.

de dweil krijgt echt nog een ander plekje hoor, geen gezicht zo.

De druppelsfeer komt terug in het gekozen vinyl. 


We konden gelukkig al een tijdje van onze badkamer gebruik maken maar we vinden het super dat alles nu klaar is. We zijn helemaal tevreden en ook wel een beetje trots op het resultaat want wat hebben we er een werk van gehad. Hiermee komt er een einde aan de oneindige serie blogposts over de badkamer :-)

Het meest belangrijke nieuws ontvingen we dinsdagochtend. Emke moest toen naar het UMCG voor een eerste controle na de repositie van haar heup. Daar is een foto genomen waaruit blijkt dat alles nu goed lijkt. Geweldig! Wat een geruststelling voor Henk en Chang en voor ons allemaal. Nu is het een kwestie van doorzetten en wat Emke betreft, niet al te snel groeien want dan wordt de gipsbroek te klein en moet ze nog eens onder narcose. De toevoer dus maar een heel klein beetje afknijpen H en Ch .-). 
Na dit goede nieuws zijn ze vertrokken voor een vakantiereisje. Emke moest zelfs ook al een paspoort hebben, net als Julian toen hij dit voorjaar met zijn ouders naar Zweden kwam. Die kleine mensenkinderen al met een paspoort....... Maar ja, wel een bewijs dat je echt bestaat en dat je Nederlander bent. Met dit paspoort kan ze 10 jaar toe. Dat wordt nog lachen over 10 jaar maar voor nu vinden wij het prachtig!


Tot zover vandaag, ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd......







 

2 opmerkingen:

  1. Ik vrees dat 't paspoort maar 5 jaar meegaat, bij kinderen moet t om de 5 jaar vernieuwd....🙈

    BeantwoordenVerwijderen