maandag 13 juni 2022

Een eland en een roos

Wij hadden een fijn en rustig weekend. Zondag hebben we nog een paar dingetjes gekocht voor onze badkamer en hebben we aan het einde van de dag een hapje gegeten in Skövde.
Zondagavond kwamen S en Fr. bij ons. Het festival waar ze zijn geweest was echt supergaaf met goede bands maar ook met heel leuke onderlinge contacten met medebezoekers. S en Fr. vertelden nog dat de controle heel streng was. Overal camera's en op een gegeven moment stapte de politie er rond met een drugshond. Fr. vertelde dat de avond ervoor er een Ier had zitten blowen. Ze hadden hem al verteld dat dit niet was toegestaan. Prompt kwam dus de politie met een drugshond. Alles werd doorzocht ook de tent van S en Fr. moest eraan geloven. Niks gevonden, hoe het met de Ier is afgelopen heb ik even gemist geloof ik. Maar heel goed dat er streng wordt gecontroleerd.
Vanmorgen hebben we met elkaar een wandeling naar het Viken meer gemaakt. het was er prachtig! Maar wel een harde wind. En kijk eens Sevs is helemaal gelukkig dat zijn baasjes er weer zijn.


Op de terugweg van de wandeling zag Gerrit ineens een heel grote eland in het veld staan. Zo op de foto zie je hem bijna niet eens want hij staat ver weg maar echt..... het was een reus.


Vandaag hebben we nog wat klusjes in de tuin gedaan. Eigenlijk gewoon een beetje tuinieren. Dat is ook wel eens leuk. Meestal hebben we grote dingen te doen maar nu dus even niet.
We hadden gisteren nog een mooie klimroos gekocht die willen we in het stukje tuin zetten onder het keukenraam. Daar stond er ook eentje, die hadden we twee jaar geleden geplant maar die is door de honden dood geplast. Nu zetten we er een nieuwe neer maar dan met verste rozengrond er omheen en een bak zodat de honden er niet bij kunnen. Nu maar hopen dat hij twee meter hoog en twee meter breed gaat worden. Dat zal mooi staan en dan al die rode rozen, ik kijk er nu al naar uit...... We wachten af.


De moestuin gaat tot dusver ook goed. Alle dingen die we hebben gezaaid in de koude grond komen op. Courgettes, Komkommer, sla, boontjes. In de moestuin staan twee bessenstruiken een rode bes en een zwarte bes. Die zitten echt al vol met bessen. De hele grote takken heb ik er in het voorjaar uitgeknipt. Vorig jaar hingen die met de hele bessen-last op de grond. Dat worden de takken te zwaar.



In de moestuin staan ook nog aardbeien (late) en ik heb ook bloemen gezaaid, voor de vrolijkheid.
Aan het einde van de dag besloten we nog het gras te gaan maaien. Het was een mooie avond en droog dus dat kon mooi.




het was een heel. leuke middag in de tuin!

Vandaag was ook de dag van Chang haar verjaardag. Dit jaar voor het eerst met z'n drieën en ook nog eens met vakantie. Wij hebben haar natuurlijk allemaal van harte gefeliciteerd! Chang we hopen dat het een fijn jaar voor je gaat worden en dat er vele gezellige en liefdevolle momentjes zullen zijn met elkaar in je nieuwe levensjaar.

Ontvang een hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd.....





 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten