woensdag 2 september 2020

Moeder met jong en zachtrode nazomerluchten



Gisteravond hebben we een natuur tochtje gereden in de buurt van Brosundet en Beateberg. Nog maar net over de brug bij Brosundet kwamen we de eerste elanden tegen. In de avondschemering stonden ze rustig te grazen. Het lijkt een moeder te zijn met een jong. Zelfs toen ik uit de auto stapte om de foto te maken bleven ze rustig grazen, geen greintje achterdocht. De foto is wat onscherp omdat het toch al flink begon te schemeren.



500 meter verder kwamen we de volgende eland tegen, we hadden dus goed geluk.

Verder zagen we erg veel reeën maar die zetten we al niet eens meer op de foto. Die kom je hier zo veel tegen. Dikke hazen zagen we ook, meestal gezellig met z'n tweeën.

In Beateberg sloegen we af richting Abberud en daar bij die afslag heb ik in de avondschemering het mooie kerkje nog even op de foto gezet. Dat kerkje ligt daar zo prachtig aan het Vikenmeer en het ziet er zo vredig en rustgevend uit.

Het was echt een prachtige avond. Hieronder zie je het kleine meertje bij Abberud. De schapen grazen rustig en de lucht kleurt zachtrood bij de al verdwenen zon.



Op de terugweg ontstonden de 'witte wieven' en daarin stonden er ook nog eens twee elanden te grazen.


De mooiste foto van die avond kon ik maken bij Brosundet. Daar lag het Vikenmeer zo verstillend en als een spiegel in de zachtrood gekleurde lucht.




Vandaag is Gerrit al vroeg op stap gegaan om hout te kopen voor het hek tussen de oprit en de achtertuin. Fase II van de afgeschermde speelruimte voor de honden. Voor de derde dag op een rij hebben we prachtig nazomerweer. 


Wordt vervolgd......

2 opmerkingen: