zaterdag 12 september 2020

Ze hangen weer


Vandaag hadden we een erg leuke dag! Die begon na het ontbijt met een fijne wandeling met onze woefen. We hadden heerlijk wandelweer en de temperatuur was zo lekker dat  tijdens het wandelen het vest uit kon. Tijdens onze wandelingen door het Vångdalen passeren we een groen huis dat we 'det gröna huset' noemen. Het huis valt op omdat het een prachtig aangelegde tuin heeft. Veel mensen in onze omgeving maken niet het meeste werk van hun tuin, vaak houdt het op met een keurig gemaaid gazon soms ook kun je dat keurig gemaaid wel weglaten. Maar 'gröna huset' heeft werkelijk een prachtige tuin met veel inheemse planten en vele waterpartijen. Toen we vandaag langs 'gröna huset' liepen spraken de eigenaars ons aan en zo hadden we even een praatje met elkaar. Ik vertelde hun dat we er altijd zo van genieten om even een blik in hun tuin te werpen en spontaan nodigden zij ons uit voor een rondleiding door hun tuin. De vrouw vertelde ons dat zij haar leven lang in dit huis heeft gewoond en dat haar vader het in 1939 heeft gebouwd. Hij was het die de tuin heeft aangelegd. Na hun trouwen zijn zij en haar man er komen wonen. Zij hebben de erfenis goed beheerd en onderhouden en de tuin verder geperfectioneerd. Alle planten die erin staan zijn ingebracht in een overzicht in de computer met naam en toenaam en moment van inplanten in de tuin en waar ze staan.  In de tijd dat de vader met de bouw bezig was woonde het gezin in het huis dat naast ons huis op ons erf heeft gestaan en waarin o.a. een bank gehuisvest was. Bovendien was zij in haar jeugd bevriend geweest met een van de kinderen van de dokter die hier toen woonde en zodoende was zij vaak binnen geweest. Ze vinden het heel mooi dat wij zoveel zorg aan ons huis besteden en dat het weer zo mooi wordt. Al met al zijn we wel een uurtje bij hen in de tuin geweest. Natuurlijk hebben we hen ook uitgenodigd om eens bij ons te komen kijken want we kunnen ons goed voorstellen dat ze nieuwsgierig zijn naar hoe het er nu bij ons uitziet wanneer je ons huis zo goed kent vanuit je verleden.




Weer thuisgekomen hebben we de verwarmingselementen opgehangen en weer aangesloten op het systeem. Ze hangen dus weer en oh.. wat staat dat keurig! Geen afgebladderde ribben meer te zien. Aanvankelijk hadden we, vanwege het slechte uiterlijk van de elementen, radiatorkasten zullen timmeren. Hiervoor hadden we al voor onze verhuizing ook al wat materiaal gekocht bij de Praxis. Die klus was blijven liggen omdat dergelijke kasten wel een ingreep zijn in je interieur. Nu de elementen er weer netjes uitzien blijft deze klus ons bespaard. Maar oh, ik heb het al eerder gezegd in een vorige post.... het is echt een 'pokkenklus' geweest. Ik ben blij dat het klaar is! Hier dan de meest spectaculaire foto's ooit op mijn blog namelijk die van de radiatoren in de huiskamer.





Later op de middag kwamen Pim en Jekke nog bij ons langs. Met hen hebben we de rest van de dag gedeeld en hebben we heerlijk gezellig aan de keukentafel bijgepraat. 'De tiid halde gjin skoft' en het was al donker toen ze na het eten weer vertrokken. We hadden een zeer gezellige middag!

Inmiddels is het weer zaterdagochtend en kan een ieder die vrij is genieten van het weekend.

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij!

Wordt vervolgd.....

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten