woensdag 16 september 2020

Hij ligt weer in Tåtorp.....De Sinnestriel

We zijn onmiskenbaar in de nazomer aangeland. De dagen korten al, af en toe hebben we nog een dag met zomerweer afgewisseld met herfstachtige regendagen. Dan begin je ook weer na te denken over het opruimen van zaken die met de zomer te maken hebben zoals boot en caravan. Beiden hebben we dit jaar niet gebruikt en dat heeft weer te maken met enerzijds de Corona (waardoor we liever niet op een camping wilden staan en anderzijds de komst van Gösta. Hem willen we goed laten wennen aan zijn nieuwe omgeving en met hem niet steeds van de ene plek naar de andere gaan. Volgend jaar maar weer als we me z'n allen de Corona de baas worden.

De caravan komt deze winter weer bij Jarl in de loods, de boot leggen we voor het eerst naast ons huis. We willen graag op de kerkgrond naast ons huis een voorziening maken voor winteropslag van de boot maar hiervoor moeten we eerst een gesprek met de verantwoordelijke persoon van de kerk hebben en dat laat nogal op zich wachten. Wellicht leggen we de boot nu eerst op onze eigen grond.

Gisteren hadden we nog wel even een heerlijk tochtje met de boot. Wellicht het mooiste tochtje van het jaar  en dan hoor ik je denken: 'als je maar tweemaal gevaren hebt is het al snel het mooiste tochtje....'

Tijd om de boot naar Tåtorp te varen waar hij op een ander moment uit het water getild gaat worden. Hiervoor moeten we Per benaderen en die kan meestal wel op korte termijn. 

We hadden gisteren schitterend mooi weer, blauwe lucht en weinig wind en een heerlijke temperatuur.

Zo ging onze reis van start.


Met vanaf de waterkant een laatste blik op het haventje van Näs waar we een ligplaats hebben.


De schipper

Na een kwartiertje varen ging de wind helemaal liggen en werd het grote Vikenmeer spiegelglad. Altijd een indrukwekkend gezicht wanneer zo'n grote waterplas tot rust komt.




De vaartocht van Näs naar Tåtorp neemt ongeveer 2.5 uur en vanaf de waterkant zie je allemaal kleine dorpjes liggen. Ook hier is het meestal niet Jan met de Pet die aan de waterkant woont. Huizen aan het water daar kun je in waarde uitgedrukt wel een nul achter plaatsen. Maar desalniettemin is het een prachtig gezicht die goed onderhouden stulpjes met de eveneens prachtig glooiende tuinen.

Kijkend naar de natuur zien we al steeds meer bomen die een start maken met hun herfsttooi.



Hier nog even een kort filmpje gemaakt midden op het Vikenmeer:



Zo komen we na twee en een half uurtje aan bij Tåtorp. Daar was het een drukte van belang met boten die uit het water werden gehaald. Blijkbaar zijn er meer mensen die voorbereiding treffen voor het komende winterseizoen.


Goed en wel aangekomen hebben we aan de wal nog even zitten nagenieten van ons laatste tochtje dit jaar. 



Wordt vervolgd....
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten