woensdag 9 september 2020

Elementen

Tot vandaag hadden we een aantal dagen heerlijk zomerweer. De temperatuur steeg tot ongeveer 20 graden, heerlijk om buiten te zijn. Gisterochtend hebben we eerst een heerlijke wandeling richting Näs gemaakt met een klein uitstapje door het bos. Heerlijk was het daar en erg mooi.


Weer thuisgekomen zijn we verder gaan werken aan het klusje (:-)) dat we maandag weer hebben opgestart. De verwarming elementen in 'rib' wel te verstaan. Gerrit heeft er enige tijd geleden al eentje gedaan en dat is een goed succes geworden. Vandaar dat we nu de andere twee uit de woonkamer ook aanpakken.






 Een leuk werkje is het niet, elk element vraagt ongeveer wel acht uur schuren. Die van mij is dan wel ietsje kleiner van formaat maar is er des te slechter aan toe. De verf bladdert eraf of er zitten vele lagen verf op met een onregelmatige structuur door niet goed opdrogen. Met een roterende staalborstel op de boormachine halen we de eerste laag eraf waarna we verder schuren met schuurpapier. Daarna komt het element in de primer om de hechting goed te krijgen maar ook om de overgebleven onregelmatigheden te verzachten. Tijdens het werken moeten we steeds maar goed bedenken hoe het kan worden om hieruit motivatie te verkrijgen, anders zou je hard weglopen voor deze klus. Vandaag gaan we onze derde dag schuren in want acht uren achter elkaar dat redden we niet.

Afgelopen weekend hebben we de beslissing genomen onze reis naar Griekenland, die we eigenlijk in april hadden zullen hebben ter gelegenheid van ons 40 jarig huwlijksfeest, door te laten gaan. Alle deelnemende landen stonden op code geel op dat moment dus het het zou kunnen en iedereen heeft er reuze zin in. Bovendien zouden we op deze wijze kennis kunnen maken met Clemens met wie Greetje in de Lock Down een relatie heeft gekregen. We hebben al veel over hem gehoord en kijken er naar uit kennis met hem te maken. Voor hem een hele beslissing omdat het niet gaat om een avondje op visite maar gelijk 10 dagen met de gehele familie. Een vuurdoop kun je wel zeggen.

Net toen we alles weer hadden geregeld (huizen, vliegtickets, auto's etc) gaat een deel van Griekenland op code rood. Vanochtend kregen we onderstaand appje op ons bordje.

gelukkig nog geen

De Griekse eilanden hebben nu code rood maar het vaste land (daar waar wij heen zullen gaan) nog niet. Het blijft dus reuze spannend die reis van ons. 

Vandaag regent het pijpenstelen. Gösta vermaakt zich binnen met zijn staart nu hij niet naar buiten wil in de regen. Gelukkig heb je met zo'n (lange) staart altijd iets om mee te spelen.




Wordt vervolgd....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten