zaterdag 11 juli 2020

Geloof nooit een weerbericht

Gisteren zijn we naar Skövde gereden. We moesten even een belastingbrief bij Suzanne afgeven en hebben daar gelijk ook huishoud boodschappen en klus boodschappen gehaald. Ons project is namelijk nog niet af, er moet nog een schutting komen voor om het relax gedeelte van de spa en in dat gedeelte moeten ook nog opbergbanken worden gemaakt. We hebben dus nog wel even te gaan in deze Corona tijd. 
We hadden gedacht vandaag een groot deel van de schutting te kunnen maken. Op de weerapp werd droog weer voorspeld niet echt heel zonnig maar wel droog en dat is een grote belofte in deze tijd waarin buien voor het grootste deel het weerbeeld bepalen. Buien en harde wind. De wolken zijn vaak donker en onstuimig in hun bewegingen.
Vol goede moed gingen we na de hondenwandeling aan de slag. We moesten eerst de zeven palen positioneren. Een deel van de palen wordt bevestigd aan de stevige regels onder het terras en de palen die veel wind moeten opvangen zetten we in het beton, dus dat wordt weer even graven. 
We waren nog maar goed en wel bezig toen het begon te regenen. Het was een kleine bui en Gerrit en ik schuilden voor de gezelligheid in onze bastu die immers naast de werkplek ligt. Na een minuut of tien was de bui voorbij en gingen we weer aan de slag. Goed en wel één paal verder kwam de volgende bui, wij weer de bastu in. Toen het weer droog was hoppa de derde paal geplaatst en onder het plaatsen kwam er een onweersbui. Wij weer snel het gereedschap opruimen en deze keer de keuken in voor de thee. 


Na één kopje weer naar buiten voor de volgende paal en toen we nog maar koud bezig waren opnieuw een onweersbui en wij weer naar de keuken. Deze keer was het een bui waar geen einde aan leek te komen. Toen ik op een gegeven moment even naar buiten keek zag ik hagelstenen op het bruggetje van de altan liggen. Die lagen er al eventjes maar waren nog duidelijks als hagel te herkennen.


Misschien weten jullie alles over hagel maar ik vraag me vaak af waarom je de ene keer sneeuw krijgt en de andere keer neerslag in de vorm van hagel. Net even WIKI erop nageslagen. Hagel komt alleen bij onweer. In de onstuimige lucht van de onweersbuiten circuleren de koude waterdruppen rond en bevriezen in de hogere en koudere luchtlagen tot hagel. Bevroren waterdruppen kunnen ook samenklonteren tot grote hagelstenen Wanneer de hagel op een gegeven moment zwaar wordt zakken ze door de wolk heen en vallen ze naar beneden.  Hagel kan schade aanrichten wanneer de korrels groot zijn omdat ze wel met een snelheid van 50 km per uur naar beneden komen. Wel met deze korrels is het goed gegaan, geen schade bij ons in elk geval. Maar wat een regen hebben we gehad vandaag op de dag waarop er geen regen zou zijn.

Regen...
Regen...

En ineens was het voorbij en nu hebben we een prachtige zomeravond met stralend blauwe lucht, nu....nu we geen puf meer hebben ook nog maar iets te doen.
Maar de palen die staan in het beton gegoten.


Voor zover ik het door de druppen heen kon bekijken staan zo ook aardig waterpas.


Het was geen pretje vandaag, werken in de regen is niets aan. Maar wanneer ik nu naar buiten kijk word ik weer helemaal blij!! Ik heb er net nog even een foto van gemaakt, een mooi begin voor de dag van morgen lijkt me!


Het weerbericht....je kunt er maar beter niet naar kijken dan heb je ook geen verwachtingen en teleurstellingen.

Gerrit en ik wensen jullie allen een heel goede voortzetting van dit weekend toe!

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten