zondag 12 juli 2020

Afscherming van de spa omgeving

De fokkers van onze Gösta zochten contact met ons omtrent een onderzoek naar hemofilie. Hiervoor hadden ze voor alle honden een test besteld maar vanwege de Covid 19 was er in het lab geen ruimte voor het analyseren van de testen. Nu hadden ze bericht ontvangen dat alle verkochte testen voor eind juli nog geanalyseerd zouden kunnen worden. Dus zaak om zo spoedig mogelijk de testen in te sturen. De fokkers vroegen aan ons of we daaraan mee wilden werken. Natuurlijk willen we dat want eens hadden we een pub met hemofilie A. Nu weten we inmiddels wel zeker dat Gösta gezond is maar we kunnen ons goed voorstellen dat de fokkers dit zwart op wit willen hebben.
Het betekende dat Gösta de afgelopen nacht alleen moest slapen en vanochtend direct na het ontwaken met twee stokjes wangslijmvlies af moesten nemen. Nu is hij van het soort van 's ochtends niet teveel toeters en bellen, hij wil gewoon eerst rustig even bijkomen van zijn slaap. Maar wij hebben het even doorgezet en we denken een goede afname te hebben gedaan. 

De test met een uitgebreide beschrijving van de procedure
 We hebben ons nauwkeurig aan de procedure voorschriften gehouden. Op de foto hieronder houdt Gerrit de afnames vast om ze meer dan 5 minuten te laten drogen voordat ze de enveloppe in kunnen.


de handleiding


De fokkers hadden keurig de enveloppe al ingevuld en voorzien van postzegels echt helemaal super zo zorgvuldig.

Vandaag was het overigens goed weer. Zie de foto hieronder. Weer om onze schutting te maken.


Echt moeilijk was het niet. De palen stonden prima en met een passtukje aan elke kant konden we het  geheel prima opbouwen.


Het enige prutswerkje was het afstrepen van de ronding van de ton maar ook dit ging zonder noemenswaardige problemen.


Na een paar uurtjes stevig doorwerken waren we klaar en tevreden met het resultaat. We hebben nu een mooi afgeschermde spa omgeving.





We zijn heel tevreden met hoe het er nu uitziet. Vanavond hebben we wederom genoten van onze bastu en badtunna. Het is een prachtig geheel aan het worden vinden we zelf.


Wordt vervolgd....

3 opmerkingen:

  1. Sjocht der hiel moai ut op dy letste foto. En it lyket dat ik Heit al sitte sjoch achter it rut yn’e sauna.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. As je hiel ticht by stean dan kin je wat contouren sjen maar as je oan de dyk stean sjoch je neat.

      Verwijderen
  2. Sjocht der hiel moai ut op dy letste foto. En it lyket dat ik Heit al sitte sjoch achter it rut yn’e sauna.

    BeantwoordenVerwijderen