vrijdag 25 oktober 2019

Zo goed als klaar....

'Nyckelviken ett' dat is de naam van het behang dat we hebben geplakt in de tussenslaapkamer. De naam Nyckelviken dankt dit behang aan een oude boerderij met dezelfde naam. Het is in deze boerderij waar het  behang is gevonden. Duro heeft er een blokdruk van gemaakt en deze met de hand ingekleurd. Het is een van de fraaiste behang representanten uit de Rococo periode.
Hieronder zie je die boerderij Nyckelviken afgebeeld.


Nyckelviken ligt in Nacka in het landsdeel Södermanland, gesitueerd ten zuidwesten van Stockholm. De boerderij, Herrgård in het Zweeds, is in 1740 gebouwd als een zomerverblijf voor de in Göteborg geboren vermogende zakenman Herman Petersen, een directeur van de Oost Indische Compagnie. 
De herrgård is een zgn. byggnadsminne, wat wil zeggen dat het wordt gezien als een belangrijk cultuurhistorisch bouwwerk dat een goede weergave is van de bouwstijl/bouwkenmerk uit die tijd.

Löväng:
Het behang in de andere kamer komt voort uit de periode na de Rococo. Het overdadige en zeer kleurrijke maakte plaats voor een meer sobere maar toch ook fantasierijke vormgeving. Dit behang komt uit de periode 1920/1930. Het kleurgebruik is zachter dan die uit de periode van de Rococo. het Löväng behang is gevonden bij een renovering van een huis in Tierp in Uppland. Uppland is een landsdeel net ten noorden van Stockholm

Zo proberen we in elke kamer een behang te plakken met een verhaaltje.

De tussenslaapkamer schiet al mooi op, morgen nog de afronding. Vandaag heb ik de panelen in kleur geschilderd en heeft Gerrit de plinten gemonteerd en het ventilatiekanaal voorzien van een rooster. Dat was nog even een gedoe omdat de schoorsteen is omtimmerd met gips en je daarin geen grip krijgt, bovendien zit het rooster half in de plint. Dat was dus even knutselen voor hem. Hij heeft van hout een malletje gemaakt en dit op de muur van de schoorsteen gelijmd en daarop het rooster geschroefd. Jammer dat ik geen foto heb van 'voor', want het was een gat met daarin een stuk piepschuim. Nu ziet het er dan wel heel anders uit.


In wording..

 De kamer lijkt al klaar te zijn maar de plint boven de lambrisering moet ik nog afschilderen met antiek wit.

De knoppen hebben we op de kastdeuren gezet en dat staat echt superleuk!


Vanavond hebben we alle klus spullen opgeruimd en de kamer schoongemaakt. Morgen nog een laatste kwastje verf en dan is het klaar, dan kunnen we de kamer inrichten. Klaar voor de kerst!




 Hier nog even een beeld van de andere slaapkamer waarvoor ik meubeltjes had gekocht bij de loppis in Skövde. Er hoort ook nog een schommelstoel bij maar die moeten we nog halen. Die paste niet in de auto. Ook die schommelstoel is wit en zo past het mooi bij elkaar.


Het waren twee drukke weken, we hebben hard gewerkt en met een mooi resultaat!!

Ontvang een warme groet van ons.

Wordt vervolgd.....





Geen opmerkingen:

Een reactie posten