donderdag 10 oktober 2019

Een prachtige herfstwandeling en weer een ticket....


Hartje herfst zou je kunnen zeggen. De bomen kleuren goud en verliezen hun blad. Het ruikt naar de herfst. Gisteren was het een mooie dag met temperaturen die iets hoger lagen dan de dagen ervoor. We hebben een lange wandeling gemaakt, ik denk van een uur of twee. In elk geval 13.500 stappen.
We zijn eerst naar Näs gelopen. In de buurt van het prehistorisch grafveld heb ik even een foto gemaakt van het laatste groen in de varens en de vers gevallen bladeren op de grond. Het is de foto met de meeste kleur erin.


In Näs was het prachtig, weinig wind en een spiegelend wateroppervlak. Maar alles grijs!




De foto hierboven is het uitzicht op Gammalrud.
We hebben een poosje bijna meditatief op de pier van Näs gezeten.
Alle boten zijn al uit het water en evenzo de drijvende steigers. Het is een kaal gezicht maar het lijkt toch ook verzorgd. Zorg voor het materiaal!



Eigenlijk zou dit het keerpunt in onze wandeling zijn maar omdat het zo lekker was buiten zijn we doorgelopen langs de vakantiehuizen het bos in. De honden vonden het heerlijk en bleven soms bijna met hun neus in de grond steken. Nu hun gezichtsvermogen wat afneemt door opkomende staar, gaan ze meer gebruik maken van hun reukvermogen.

De meeste paddenstoelen waren verregend of aangevreten in elk geval niet het nemen van een foto waard.

Thuisgekomen bleek dat de amandelmelk op was zodat we een ritje naar Karlsborg moesten maken. Onze plaatselijke ICA näre heeft deze niet in het assortiment. Met de wandeling en het tochtje naar Karlsborg was de middag alweer voorbij.
's Avonds zou ik voor de eerste keer naar de weefclub gaan. Die is al vanaf medio augustus actief maar toen had ik het nog te druk met buitenactiviteiten en tickets. Maar gisteravond stond ik voor een gesloten deur. Mogelijk heeft dit te maken met het bezoek van de Bisschop. Misschien even uitleggen. De kerk is hier Luthers, dat is een protestantse stroming echter met een Bisschoppelijke (katholieke) kerkstructuur. De Bisschop komt eens in de zoveel jaren langs en dat is nu zover. Hij blijft een week en er zijn vele activiteiten. De kerkgemeente wil zich van zijn beste kant laten zien, dat heeft Inger van de weefclub me verteld, Inger is superactief binnen de kerk.
Volgende week vind ik hopelijk een open deur!

Vandaag is het wat een grijze en donkere dag. We hebben vanmorgen eerst lang zitten lezen aan de ontbijttafel. Na de wandeling met het hondenvolk is Gerrit de binnenkant van het raam in de voordeur met latjes gaan betimmeren. Dat klinkt als een klusje maar hij is er toch nog wel eventjes mee bezig geweest. In diezelfde tijd heb ik de caravan van binnen en buiten schoongemaakt zodat die dit weekend in de winterstalling kan. Weer een bonnetje van de kelderdeur, maar er hangen er nog genoeg hoor.


Afbeeldingsresultaat voor keto answers book

 Bovenstaande afbeelding is van het boek dat ik lees. Het is een bovenverwachting duidelijk geschreven en leesbaar boek. Heb je interesse in de Ketogene voedingswijze dat is dit zeker het lezen waard. Maar ook wanneer je kritisch staat tegenover Keto zou je eigenlijk toch dit boek eens moeten lezen. Het is voor 9 euro digitaal te downloaden in een Kindle app die je gratis uit de Appstore kunt halen. Voor het geld hoeft het dus niet te laten. Het boek is geschreven aan de hand van kritische vragen die gesteld worden over Keto, op die vragen komt eerst een zeer kort antwoord en dan een uitleg. Zo leest het heel lekker vlot en is het uiterst inzichtgevend. Een heel hoofdstuk is gewijd aan vetten. Dat heb ik met veel interesse gelezen. Opgevoed in de heersende opvatting dat vetten vooral slecht zijn en iets later met de nuancering dat er goede en slechte vetten zijn, legt hij heel duidelijk uit wat vetten doen in het lichaam en waarom ze in onze voeding rijkelijk aanwezig zouden moeten zijn. Erg lezenswaardig!


Wordt vervolgd.....








Geen opmerkingen:

Een reactie posten