zondag 13 oktober 2019

Van lang naar kort maar onbedoeld.....


Zo zag het her ongeveer uit, zelf vond ik het al een tijdje wat te lang worden maar Greetje zei me dat het wel mooi stond en dat het er nog lang niet af hoefde. Ik heb het over mijn haar. Ik ben zeker niet iemand van elke maand naar de kapper. Dat vind ik een heel gedoe en ik zit ook niet zo graag bij de kapper. Ik heb maar een dunne bos haar en die is zo geknipt en dat kost me dan 30 euro. Ondertussen was het al een jaar terug dat ik mijn laatste knipbeurt heb gehad. Mijn kapper destijds was Gerrit en de kapsalon was de badkamer. Ik ga dan staan met nat haar en geef aan hoe lang ik het wil hebben en Gerrit knipt met een grote schaar mijn haar op lengte. De eerste keer ging dat scheef en kwam hij niet goed uit maar de tweede keer ging het al ietsje beter. Progressie, dacht ik toen. Bovendien is Gerrit uiterst precies. Het komt bij het timmerwerk regelmatig voor dat hij de maat neemt met zijn schuifmaat, dus niet de rolmaat maar de nog veel preciezere schuifmaat...... Dus aan zo iemand vertrouw je je kostbare haar graag toe....zo dacht ik!
Vandaag was het dan weer zover. Na het douchen gaf ik een gil richting keuken en de kapper kwam al naar boven gesneld. Ik had even een plukje voorgeknipt om de lengte te duiden. Kinlengte dacht ikzelf. Gerrit begint te knippen. Al bij de eerste knip had ik niet echt een goed gevoel bij wat ik hoorde en toen hij aan de achterkant toe was gekomen, zo ongeveer na drie knippen, ja toen dacht ik al.....dit wordt tekort! En ja hoor, toen hij klaar was, zo naar ongeveer 8 knippen, eindigde hij bij mijn oor!!
Hij nam vakkundig even afstand om zijn werk te aanschouwen en bleef stil. Waarop ik tegen hem zei....het is schuin! Nog steeds zei hij niks waardoor ik maar even ging voelen. Haren aan beide kanten tussen duim en wijsvinger laten glijden en ja hoor. Wat ik al dacht, aan de linkerkant was de lengte goed (die had ik zelf voorgeknipt op kinlengte), maar aan de rechterkant was ik de grip op het haar al lang kwijtgeraakt ter hoogte van mijn oor!!!!
Het is was scheefgegaan zegt Gerrit nog..... en ik zei...het moet opnieuw. Toen zou hij aan de rechterkant weer beginnen te knippen waarop ik dacht...dat moet maar niet, daar is het kort genoeg..... Links! zei ik net voordat hij de schaar erin zou zetten. Wel ik kan nog even doorgaan maar dit is het uiteindelijke resultaat geworden....:
De lange kant



En dan aan de achterkant nog niet ietsje korter. 'Een fris kopje', zegt ie nog onder het ontbijt....wel daar houd ik het maar op!

Vandaag was het mooi weer! We hebben een prachtige wandeling gemaakt in Tived. Aanvankelijk zouden we gaan wandelen aan het Vättern, daar is een natuurgebied, Valekleven, langs de waterkant zo tussen Karlsborg en Granvik maar daar moesten we een stukje klimmen en dat was te glad door de gevallen bladeren die waren natgeregend en het mos op de stenen. Daar hebben we ons maar niet aan gewaagd.
Granvik
Hier nog even de gård van Granvik...erg mooi zo met de herfstkleuren op de achtergrond..
En zo was het vandaag op het water....

Maar Tiveden was ook prachtig, kon niet mooier eigenlijk. Hieronder enkele foto's:




Inspectie van de paddenstoelen




De foto hierboven toont de kampeergrond in het park bij Ösjönäs. Een prachtige plek waar je een nacht met een tent mag staan. Er zijn voorzieningen zoals, baden in het meer, eten bij het kampvuur dat je kunt aansteken met het hout uit het houthok dat je dan wel eerst weer zelf moet zagen en kloven met het gereedschap dat voorhanden is in het houthok.
Vuurplaats..

Houthok

Het badstrand
 Wij hebben er heerlijk aan de waterkant gezeten om daar ons meegebrachte stukje Noors plaatbrood op te eten. Heerlijk! Zit ik daar niet mooi met mijn 'frisse' kopje....

Gaan ze nu eten....zie je ze denken....
 Na onze pauze zijn we de route gaan vervolgen. Uiteindelijk kwamen we weer aanlopen bij de parkeerplaats waar onderstaande levensgrote foto op twee borden is geplakt. Werkelijk zo'n mooi gezicht, zo smaakvol gedaan.











 Ja in al dat moois zo om je heen denk ik dan wel....hoe erg is het, zo onbedoeld van lang naar kort, het is met liefde geknipt en daar gaat het om!


Wordt vervolgd!









Geen opmerkingen:

Een reactie posten