vrijdag 18 oktober 2019

Vervolg project slaapkamer 4......

Ons project vordert gestaag! Gisteren heeft Gerrit verder gewerkt aan het aanbrengen van de nieuwe wandplaten. Dat is nu klaar. Ik heb alle spijkergaten geplamuurd de wanden in de voorstrijk gezet en gewit. Dat ziet er dan al heel anders uit.



Het grootste deel van de dag ben ik bezig geweest met het afschuren en opnieuw schilderen van de ramen. Kan ik toch weer mooi twee ramen toevoegen aan mijn lijstje geschilderde ramen. Ik ben er inmiddels 5 jaar mee bezig en heb nog steeds niet alle ramen geschilderd. Ik moet er nog 7 waarvan 2 in de nog te renoveren slaapkamer. Maar dat zijn nieuwere ramen die hoeven slechts een klein overschilderbeurtje. Die doe ik waarschijnlijk dit jaar nog en dan blijven er 5 over voor volgend jaar. 
Vanmorgen ben ik van start gegaan met behangen, terwijl Gerrit nog het laatste stukje muur afschuurt en wit. 



We hebben een leuk, tenminste dat vind ik dan, behangetje van Duro uitgekozen uit de collectie traditionele behangen.  Dit zijn behangen waarvan de print is gemaakt aan de hand van gevonden restanten van oude behangen zo ongeveer uit de tijd van het begin van de vorige eeuw.




 Dat klusje behangen ben ik zo'n beetje de hele dag mee bezig geweest. Wat ik niet echt fijn vind is dat het behang na het plakken begint te bobbelen. Dat heb ik nog niet eerder gehad met Zweedse behangen. Ik plak het er strak in en het zit nog maar koud op de muur of de eerste bobbels komen er al in. Nu hoop ik maar dat met het drogen van het behang het ook weer strak trekt, maar ik zit er wat over in.
Vanavond ben ik begonnen met het in kleur schilderen van de lambrisering. Eerst even een proefstukje gedaan om te zien of we het wel mooi vinden. Je moet er nog weer even een witte sierlijst boven bedenken maar het staat mooi, dus ik ben verder gegaan en heb nu een van de wanden geschilderd.


Inmiddels is het 23.00 uur en zit ik een beetje moe maar wel tevreden nog even mijn blog te schrijven.

Het is ook alweer vrijdag en dat betekent weekend. Geniet ervan!

Wordt vervolgd!










1 opmerking:

  1. It begint er al mooi ut te sjen! De sliepkeamer sjot er straks heel mooi en knus ut tink ik.

    BeantwoordenVerwijderen