woensdag 23 oktober 2019

Fynn naar de tandarts en met de billen in de koffie....

We zetten nu gelijk maar door nu al het gereedschap en ander 'slaapkamerklusmateriaal' toch boven liggen. De poets komt dan volgende week wel weer. Deze laatste slaapkamer lijkt niet de meest bewerkelijke te zijn. Een paar dagen tijd, denk ik dan zijn we er door. Dan hebben we gelijk ook alle woonvertrekken in ons huis onder handen gehad, dus dat is wel een mijlpaal!
Slaapkamer 4 is nu zo goed als klaar wat het klussen betreft. Hij stinkt niet meer en alles is weer netjes, schoon en fris. 

De lijsten blijven wat wit lijken op de foto's, ik heb ze toch echt geschilderd met antique wit!


Nog even wat voor en na...
Het raam zag er zo uit..


en zit nu weer lekker in de verf met schoongemaakt hang en sluitwerk en een schoon ventilatierooster. 




De kast die zag er zo uit....

en die is van een frisse schilderbeurt lekker opgeknapt. Nog planken erin en inrichten maar.


Met een bed en de nachtkastjes erin begint het weer op een echte slaapkamer te lijken. Vandaag hebben we op de loppis nog wat spulletjes gekocht om de kamer nog wat meer in te richten. Die spullen heb ik vanavond geverfd en dat staat nu te drogen. Een foto volgt dus nog een keertje.


De gordijnen moet ik ook nog maken maar daarvoor moet ik eerst even tijd zien te vinden.
Zoals in de intro al aangegeven zijn we gelijk doorgegaan met slaapkamer 3, dat is de tussenslaapkamer, ietsje kleiner dan de andere.
Het is een slaapkamer met een raadsel. Elke keer als ik deze kamer stofzuig liggen er allemaal muggen op de grond en voor het raam. Ik vind dat vies en wil graag weten waardoor dit komt. Het zijn ook geen kleine muggen, er zitten soms vet grote muggen tussen en zelfs wespen. Zelf vermoed ik dat ze door de schoorsteen binnen komen. Er zitten twee ventilatie kanalen in deze slaapkamer. Hiervan is er eentje dicht gemaakt met piepschuim maar die andere daar zit een rooster voor zonder gaas aan de achterkant. Het stukje ventilatiekanaal in de schoorsteen is maar kort, ongeveer een meter. Dus volgens mij vliegen die muggen per ongeluk de schoorsteen in, want daarin zitten de ventilatiekanalen van ons huis en gaan ze dan richting licht en dat is de slaapkamer.
Gerrit vond dit wel een plausibele hypothese. We gaan er iets mee doen. het ventilatiekanaal met het rooster gaan we verbinden met onze eigen slaapkamer die geen ventilatiekanaal heeft, daarvoor moeten we een gat in de tussenwand maken en het kanaal in de schoorsteen verbinden met onze slaapkamer. Daar zetten we dan een nieuw afdek kapje met fijnmazig gaas aan de achterkant  op de wand zodat er geen muggen door kunnen.
De ingang van dat kanaal zit boven de kast, waar Gerrit op het trapje voor staat. De ruimte boven de kast maken we dan dicht aan de voorkant. (deze klus heeft Gerrit vanavond geklaard en dat is mooi gelukt). Het dicht gemaakte kanaal gaan we weer open maken en dat gebruiken we voor de ventilatie van deze slaapkamer, met een nieuw rooster met gaas aan de binnenkant. Zo hebben alle slaapvertrekken een eigen ventilatie, zo hoort het.
Het plafond is gemaakt van schrootjes met veer en groef met een plint eroverheen. De ruimte tussen de schrootjes en de plint die vul ik op met stoftape, welke ik ook voor de ramen gebruik. Volgens ons kan er zo geen mug meer in de kamer komen of je moet het raam al open zetten.


Over ramen gesproken, deze zien er uitstekend uit! Dat is echt een unicum. Eén kwastje verf is genoeg. 
 Er zit ook maar één laagje behang op de wanden en dat zit er strak in, daar kan ik wel overheen behangen. De grootste klus in deze kamer is het plafond schilderen. Daarop zit nu een melkwitte laklaag, ik wil het plafond graag wit hebben net als alle andere plafonds in ons huis.


Vandaag zijn we naar Skövde geweest. Reden was dat we voor Fynn een afspraak hadden gemaakt bij de Djurklinik. Hij heeft een zeer slecht gebit en er zullen tanden en kiezen getrokken moeten worden.
Voor de diagnostiek moest hij onder narcose. We hebben hem om 8.00 uur vanochtend gebracht en we konden hem om drie uur vanmiddag weer ophalen. 14 november moet hij weer terug komen voor een deel van de behandeling.

Omdat we vanochtend zo vroeg op stap moesten hadden Gerrit en ik koffie meegenomen in ons rieten mandje. Op een gegeven moment, ergens halverwege hadden we wel trek in een kopje en zou ik de koffie inschenken. Dat is altijd een beetje behelpen zo rijdend in de auto. Ik zet de kopjes rechtop in het mandje en schenk ze vol koffie. Op de één of andere manier valt er een kopje om. Daar zit ik midden in de koffie! Het voelde net als heel vroeger wanneer ik wel eens in mijn broek plaste. Ineens werd alles warm. Wellicht ken je het gevoel zelf ook. Ik mijn broek uit in de auto en de verwarming op maximaal net als ook de ventilator om zo de koffie plekken in mijn broek nog een beetje te drogen. Na een half uurtje kon ik hem weer aan en hadden wij van de hitte het zweet op de rug maar toonbaar was het geheel niet meer en de geur was ook niet echt die van een schone lange broek.
Gelukkig had onze dierenarts Anna niets in de gaten en heeft ze me ook niet raar aangekeken met een blik van ' wat ruikt het hier merkwaardig'.

Toen we Fynn hadden achtergelaten hebben we eerst maar een nieuwe broek  en onderbroek gekocht. In een pashokje heb ik toen mijn kleding verwisseld. het was een hele happening en dat voor een kopje koffie!!

We hebben in Skövde vooral zaken aangeschaft die we nodig hebben voor het klussen. Bij de Indiska, dat is een kledingwinkel waar ze ook leuke inrichtingsdingetjes verkopen, heb ik nieuwe knoppen gekocht voor op de kastdeuren. Ze hebben daar namelijk hele leuke. Morgen zet ik wel even een plaatje van de knoppen op de blog.
Wel het is zo een heel verhaal geworden, sterkte met het lezen ervan en een warme groet van ons!


Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten