woensdag 16 oktober 2019

Voortgang slaapkamer 4.....

We mopperen niet over de voortgang van de renovatie van slaapkamer vier. Tot nu toe loopt het erg lekker en hebben we geen tegenvallers!
Met het plafond is het goed gekomen. Ik heb de losse stukken eraf gestoken en heb de onregelmatigheden bijgewerkt met plamuur, het plafond goed in de voorstrijk gezet en op dit moment twee keer gewit. Het droogt mooi op en het kan prima zo! Dat zit dus mee, dat scheelt het maken van een nieuw plafond waar toch wel gauw een dag of 3 tijd in gaat zitten.
Gisteren hebben we multiplexplaten gekocht en nieuwe plafondlijsten. Vandaag is Gerrit druk in de weer met het aanbrengen van de nieuwe platen. Dat staat echt een stuk beter dan het zachtboard dat op de muren zat. Volgens mij gaf dat zachtboard ook een muffe geur af in de kamer. Ik ben blij dat dit nu weg is. Voor het behangen heb ik straks mooie strakke wanden. Ik heb de spijkergaten allemaal geplamuurd evenals de naden tussen de platen. Morgen in de voorstrijk en daarna ga ik ze eerst in de muurverf zetten alvorens ik ga behangen. Dan heb ik een mooie egale ondergrond en de ervaring leert me dat dit het mooiste resultaat geeft. Ook de lambrisering is al aangebracht.




Mijn werk vandaag bestond uit het voor de tweede keer witten van het plafond, daarna de inbouwkast  geschuurd en voor de tweede keer in  de grondverf gezet, later nog een derde keer, De twee andere kasten heb ik ook twee keer in de grondverf gezet en aan het einde van de avond de inbouwkast en de kastdeuren afgelakt. 
De inbouwkast
Een van de kledingkasten
Verder heb ik het raamkozijn helemaal ontdaan van de oude verflagen met een krabber en de föhn en opgeschuurd met 80 en 120 en daarna in de grondverf gezet. Ook het buitendeel heb ik kaal gemaakt en voor een eerste keer in de rode verf gezet. Dat ziet er nu een stuk beter uit. Nu moeten de ramen nog maar die wil ik eigenlijk graag uit de kozijnen hebben. Dan kan ik ze veel beter schuren. bovendien kan ik dan het buitenkozijn helemaal schilderen, dat kan nog net gezien de buiten temperatuur. Daar heb ik Gerrit even voor nodig want die heeft daarvoor een speciale techniek die ik niet machtig ben omdat ik kracht tekort schiet. Vandaag heb ik hem maar niet gevraagd omdat hij zo druk was met het monteren van de platen en hiervoor steeds van boven naar de kelder moest lopen (dat zijn twee trappen) en weer terug met plaat. Hij heeft er vandaag dus een flinke 'workout' opzitten. 



Nu zou ik in deze opsomming de deur naar de vind bijna vergeten te benoemen. Ook die heb ik afgeschuurd, gegrond, weer geschuurd en afgelakt.
Af en toe zeggen we tegen elkaar....'Wat gaat ie goooed!' of ' wat wordt het mooooooi!' Ook roepen we om 12.00 uur 'wijnen, wijnen, wijnen, wijnen' alleen drinken wij geen wijn maar een kopje koffie. Wel zo gezond volgens mij!


 Al met al is het weer een hele klus werk maar we zien de kamer opkappen en dat geeft energie!  Ik kijk nu alweer uit naar de dag van morgen. Dat is een goed teken toch?

Wordt vervolgd....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten