zondag 3 september 2023

Afscheid en afscheid


foto genomen door Chang

En daar zitten we alweer met elkaar te eten. Eten doe je nu eenmaal twee of drie keer per dag en het is een heerlijke sociale bezigheid, je doet wat en je praat wat met elkaar en als het meezit is het gezellig. Wel het zat goed mee!!
Hier zitten we te eten in 'Oscar' een restaurant in Lindesberg, heel mooi gelegen aan het meer waaraan het stadje grenst. Zaterdag waren we er een dagje. Het is Greetje haar laatste weekend van haar verblijf bij ons en ze wilde natuurlijk heel graag zien hoe het huis van Henk en Chang en Emke geworden is. Dus zaterdagochtend niet uitslapen maar vroeg uit de veren en op reis. Rond lunchtijd kwamen we aan. We dronken koffie en thee met elkaar met iets heel lekkers erbij, we maakten een lange wandeling en rond etenstijd 's avonds togen we naar Lindesberg voor een warme maaltijd. We werden getrakteerd door de ouders van Chang. 


Voor ons is dit voorlopig de laatste keer dat we elkaar zien. Ze vertrekken zo halverwege de maand weer naar China en tegen die tijd maken Gerrit en ik vermoedelijk een vakantiereisje. We hebben hen weer een paar keer kunnen treffen en we hebben altijd wel dingen om samen over te praten. 
Het eten was lekker en dat vond Emke ook. Zij kreeg drie pannekoeken met slagroom en jam. Hoe lekker wil je het hebben. Lekker alles met de handjes opeten. Ze had er zo'n zin in dat ze zelf haar slabbetje wel om wilde doen. De voorkant ging goed, de achterkant geeft nog enige problemen maar dat is een kwestie van tijd.


's Avonds laat waren we thuis. Het werd voor Gerrit een mij een kwestie van laat naar bed en vroeg weer op want vanochtend moesten we Greetje alweer naar de trein in Skövde brengen. Kijk daar gaat ze, wagon 5 stoel 26. Wanneer je met de trein gaat heb je een kaartje met een stoel nummer. Zo weet je altijd zeker dat je een zitplaats hebt. De trein bracht haar naar Göteborg en vanaf Landvetter vliegt ze dan naar Amsterdam. Begin van de avond kwam ze aan in Rosmalen. Zoals het zich laat aanzien heeft ze voor tijdelijk een gemeubileerd huis kunnen huren. De volgende stap is het zoeken naar een eigen woning waar dan haar spulletjes weer in kunnen staan. We hopen dat dit moment niet al te lang op zich laat wachten want er is niets zo belangrijk dan een veilig thuis.


Op de terugweg gingen we nadat we een paar boodschapjes hadden gehaald nog eventjes bij S en Fr. langs om wat gereedschap op te halen en daarna vlug naar huis waar Gösta al op ons wachtte. Gelukkig bleef het de hele middag droog. Gerrit kon even maaien en ik deed vele dingen en kwam aan even zovele dingen niet meer toe. Daarvoor hebben we dan gelukkig de dag van morgen.

Wel ons weekend was met al deze dingen goed gevuld. Ik hoop dat jullie weekend ietsje rustiger is geweest :-)

Heb het goed en ontvang een warme en vredevolle groet van ons. Wordt vervolgd.....




















 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten