donderdag 16 februari 2023

En daar kwam de noodradio dan toch nog

We doen het deze week een beetje rustig aan. Het lijf is een beetje moe van de klus daarom leven we een weekje in slow motion. 
We hebben nog een paar kusjes te doen in onze Allrum, een paar plintjes en we hadden nog toebehoren bij de pooltafel zoals een stokkenrek en een lamp en die hebben we nu opgehangen. Die lamp die had misschien ook wel een beetje lager kunnen hangen ware het niet dat we personen van bijna twee meter in de familie hebben en die moeten er ook onder kunnen spelen. Daarom hangt de lamp wat hoog.

Maar wel een mooi licht op de tafel of niet.....


We kunnen nu wel een bordje op de voordeur monteren 'kom poolen'. Dan wordt het ook nog gezellig op de buurt. 

Heel erg leuk was dat Cor en Geartsje vanochtend even belden met beeld. Cor en Geartsje zijn oude buren van ons, je kunt ook zeggen vrienden of bijna familie (zo voelt het althans). Geartsje heeft net een spannende operatie achter de rug en gelukkig verloopt het herstel heel goed. Dat is voor ons allemaal en voor hen in het bijzonder een ernstige opluchting. 

Verder hebben we vandaag de 'noodradio' ontvangen. Die heeft een lange reis gemaakt want we hadden hem een maandje terug al besteld. Net toen we dachten dat hij niet meer zou komen kregen we een verzend bericht. Hij moet in de crisisbox want anders kunnen we hem op het moment suprême niet vinden. De radio heeft vele functies.

radio voor het beluisteren van de noodberichten

het is ook een zaklamp

en een oplader

op te laden met de zon en met de hand

Made in China. Dat is vreemd vind ik. Er mogen geen ASML chipmachines meer worden geleverd aan China maar we mogen wel noodradio's met daarin chips gemaakt in China, aankopen voor in het noodpakket. Snap jij het nog. 

We hebben ook al een verbanddoos aangeschaft voor in het noodpakket. Nu moeten we nog op zoek naar blikgroente en nog enkele andere zaken en dan moet de boel maar eens in een doos die dan in de kelder kan worden opgeborgen. Of misschien beter op zolder in de 'vind' want daar hebben we nooit muizen.

Morgen gaat het stormen, iets waar ik niet naar uitkijk!! 30m/sec en dat is meer dan windkracht 10. Oh oh ik vrees dan altijd voor de bomen rondom ons huis. Die bomen hebben natuurlijk al menige storm doorstaan maar ja één keer is de laatste storm denk ik dan.

Wel meer is er niet, ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd......



Geen opmerkingen:

Een reactie posten