zaterdag 4 februari 2023

De allrum XI. We hebben wat resultaat

Deze week ben ik drie dagen aan het behangen geweest en dat is me nu ook wel even genoeg. Dan zit het even mee dat het nu boven ook klaar is met het behangen. Woensdagavond plakte ik het laatste stukje, het was al een beetje laat.




Gerrit is donderdag begonnen met het aanbrengen van de panelen en dan zie je het veranderen. We hebben deze keer gekozen voor rustige in elkaar overvloeiende kleuren naast het in stand houden van de witte plinten zoals we dat overal in ons huis hebben.




Vrijdagavond heb ik de vloer van de allrum schoongemaakt en geschuurd en weer schoongemaakt, zodat deze zaterdag of zondag in de olie gezet kan worden en dan is het meeste werk boven wel gedaan. Dan kunnen we ons concentreren op de trap. Ik heb nu, op advies van Louis, maar  stukjes tape op de treden geplakt die belopen kunnen worden zodat we geen ongelukken meer krijgen doordat iemand op de verkeerde tree gaat staan :)

Gerrit is vandaag (zaterdag) druk aan het kitten. 

deze foto geeft eigenlijk de realiteit het beste weer


We hebben de kleurstelling van het achterste deel van de allrum doorgevoerd in het voorste deel, wat de panelen betreft dan, zodat het een geheel wordt. 

Erg veel hebben we vandaag (zaterdag) niet gedaan aan onze klus. We waren een beetje moe van het werken deze hele week. Wel maakten we een heerlijke wandeling door het frisse winterweer. We hebben namelijk weer een  beetje winter met 's nachts zo' 8 tot 10 graden vorst en er is een heel klein beetje sneeuw gevallen. Niet noemenswaardig. Overdag schijnt de zon en is de lucht strak blauw. Heerlijk.





De wandeling was eigenlijk wel het leukste van de hele dag. 
Wel het allerleukste met stip is dat we een berichtje kregen van Henk en Chang dat Emke nu kan lopen achter haar duwkar. Een hele mijlpaal en wat zijn we trots op haar.

Overigens net als op haar neefje Julian, die zich ondertussen al bijna kan inschrijven voor de avondvierdaagse zo loopt hij in de wereld rond. Wat is het toch prachtig die ontwikkeling bij die kleine mensenkinderderen.

Inmiddels is het ook weer weekend, geniet ervan als je kunt. Ontvang een hartelijke en vooral vredevolle groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten