zaterdag 25 februari 2023

De Billy hack

Na een paar dagen natte sneeuw en grijs weer hebben we vandaag een prachtige dag. We hebben al enige tijd winterse omstandigheden met 's nachts redelijke vorst en overdag kleine plus graden. 

zo prachtig was het vandaag

zo was het gisteren met vers nieuw gevallen sneeuw 'Ny snö'

Vandaag was het mooi zonnig weer en dan verdampt de sneeuw ook zomaar weer. Het is opnieuw een kort wintertje.

We zijn dus nu met onze klus afgedaald naar de beneden verdieping of begane grond zoals we in ordentelijk Nederlands zeggen. We werken daar in onze bibliotheek, want dat gaan we ervan maken. Niks geen saaie tussenhal meer maar een echt bieb in ons huis! Het ziet er op dit moment nog niet uit als een bieb. We hebben de wanden weer mooi strak gemaakt en omdat we nog vliesbehang over hadden van onze klus boven hebben we dit gisteren en vandaag op de wanden geplakt. Dat staat al gelijk een stuk rustiger. En we hadden precies genoeg! 



Na het plakken van het vlies hebben we de boel schoongemaakt voor het schilderwerk. Dat hebben eerst nog allemaal geschuurd en afgenomen. We verven alle vloerplinten en de deur- en raamplinten wit (gedekt wit).

In zo'n bibliotheek moet natuurlijk ook een mooie boekenkast. Wanneer ik zoek op boekenkast kopen dan kom ik alleen de heel saaie rechttoe rechtaan boekenkasten tegen. Pas na lang zoeken zie ik er eentje waarvan ik denk dat die in de buurt komt van wat wij voor ogen hebben. Die boekenkasten zijn vaak op maat gemaakt en de kosten ervan zijn ook stevig op maat. Verder zoekend kwam ik op 'Pinterest' en daar zag ik de mooiste boekenkasten staan.  Toen ik nog wat nauwkeuriger keek zag ik dat sommige van die boekenkasten worden aangeduid als 'Billy hack'. Toen ben ik eens wat meer gaan zoeken op Billy hack. Wat we denk ik allemaal weten is dat Billy een kast is die je bij de IKEA kunt kopen. Wie heeft er nu geen Billy .....

Hier wat voorbeelden van een Billy hack:





Je ziet wel dat je van zo'n Billy dus best wel iets kunt maken, zo gek is dat nog niet.

Wij zijn ons nu aan het orienteren op een Billy hack. We gaan eerst eens naar de Ikea om naar zo'n Billy kast te kijken. Bovendien hebben we al een paar ideetjes in ons hoofd en daarvoor moeten we ook naar de bouwmarkt om te kijken of ze de spullen hebben die wij willen gebruiken. Natuurlijk maken we ook eerst een rekensommetje van wat het allemaal moet gaan kosten. Maar een leuke uitdaging lijkt het ons wel. En wie weet misschien maken we de kast ook wel helemaal zelf want daarvan hebben we ook al leuke voorbeelden gezien. Dat wordt nog spannend dus!

Dit wordt vervolgd....

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en de wens tot een goede zondag.

2 opmerkingen:

  1. Dag Johanna en Gerrit. Weer een leuk project! Ik zag ook zoiets voorbij komen op instagram: https://www.instagram.com/reel/CoIQvkhPxXG/?utm_source=ig_web_copy_link. Daar wordt de Ikea Kallax kast onderhanden genomen.

    Succes!

    Groetjes,

    ../Wilfred

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ha Wilfred leuk dat je reageert!! Leuk he al die creatieve ideeën met de toch wel strakke Ikea kasten. Er gaat voor mij een wereld open zo met al die hacks.

      Verwijderen