maandag 20 februari 2023

Op maandag naar Skövde

De meeste van de dagelijkse voedingswaren kunnen we kopen in de ICA in ons dorp. De prijzen daar liggen hoger dan die in de grote supermarkten in de grotere steden. Echter.... bij de ICA in ons dorp krijgen we 5 % korting omdat we gepensioneerd zijn. Die korting krijg je elke week een keer zowel Gerrit als ik. Daarnaast krijg je af en toe een bonus korting van 5 euro. Wanneer je daarnaast ook nog de de kosten voor brandstof meerekent voor het rijden naar Mariestad of Skövde dan is het verschil niet eens zo heel erg groot meer tussen de winkel in ons dorp en de winkel in de grotere steden.

De plaatselijke ICA heeft niet alles wat wij nodig hebben en daarom moeten we af en toe elders inkopen doen. Dat deden we vandaag. We gingen naar Skövde omdat we ook nog een paar andere zaken op ons lijstje hadden staan. En we moesten nog een aantal dingen aanschaffen voor het noodpakket!



We hebben wat blikvoer gekocht en wat gedroogde maaltijden, allemaal zaken die kunnen duren. We hopen het nooit nodig te hebben. We hebben alle spullen in een afsluitbare plastic kist gedaan en die staat nu in de kelder in de tvättstuga. Vanavond hebben we nog het lijstje met belangrijke telefoonnummers samengesteld en dit heb ik twee keer afgedrukt. Eentje voor in het crisispakket en eentje voor op de achterkant van de deur naar de kelder. Eindelijk hebben we dat nu eens voor elkaar. Want mocht er eens iets zijn en je bent in paniek dan is het handig dat dit lijstje zo voor handen is.

We doen het bijna nooit maar vandaag hebben we bij de Biltema een kopje koffie gedronken met een Semla erbij. Heerlijk!


We zijn ook bij de EKO winkel geweest. Dat klinkt zo op het eerste gehoor heel verantwoord maar dat is het niet! EKO staat hier niet voor ECO maar voor economisch en dat moet je dan interpreteren als goedkoop. Het gehanteerde motto is 'bekende merken, lage prijzen'. Nu zijn niet alle dingen er goedkoop hoor maar soms heb je iets nodig waarvan je denkt dat je het in de EKO winkel zou kunnen vinden. We zochten nog een lampje voor in het trapsgat en vonden dat idd in de EKO winkel. Ook kocht ik er nog een bakje met Narcissen. Een beetje voorjaar in de keuken dat doet een mens goed. Vandaag gingen we ook eens naar de Ö o B. Die letters staan voor Överskottsbolaget waarbij överskott idd staat voor overschot. Een winkel die grote partijen opkoopt en goedkoop doorverkoopt. Wij gingen er naartoe voor de aanvullende spullen voor in ons crisispakket. 


Gisteren, dat was zondag, hadden we een gezellige middag. Een paar jaar geleden kreeg ik eens een reactie op mijn blog van Eric en Monique. Ze vertelden me dat ze met veel plezier mijn stukjes lezen en vooral naar de foto's kijken omdat zij in de omgeving waarin wij wonen een huis hadden gekocht en dat ze het voornemen hadden hierin voor vast te gaan wonen. We spraken toen af dat het wellicht leuk zou zijn om elkaar na hun verhuizing eens te treffen om zo kennis te maken. Dat kwam er echter niet direct van omdat de pandemie er tussen kwam.
Een poosje terug maakten Gerrit en ik een wandeling en werden we op een gegeven moment toegeroepen en kwam er iemand op ons toe hollen. Ik dacht nog...'Wie kent ons hier'. Het bleek Eric te zijn. We maakten toen een praatje en spraken wederom af dat het tijd was om eens kennis te maken. Niet veel later troffen we Eric en Monique tijdens het winkelen in Skövde. Wel om het kort te houden..... gisteren troffen we elkaar eindelijk onder het genot (tenminste dat hoop ik) van een fika en een drankje met hapjes. Dat was echt heel gezellig. Ze hebben ons veel verteld over hun huis, de aankoop, de verhuizing, de verbouwingen/aanpassingen en hun liefde voor dit land (Zweden) en wat ze hier vinden. Fijne mensen die heel bewust hun leven een andere wending hebben gegeven door uit het harnas van drukke banen te stappen om hier een vrijer en meer ontspannen leven te kunnen leiden dichter bij zichzelf en de natuur. We zullen elkaar vast wel weer eens treffen want de middag was zomaar voorbij. Monique heeft een website gemaakt waarin ze heel gestructureerd en helder alle stappen van dit proces heeft beschreven. Heel informatief om te lezen.

Ontvang een warme en vredevolle groet van ons en wordt vervolgd....










 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten