zondag 5 februari 2023

XII De Allrum: In de olie


Omdat het altijd zo'n mooi gezicht is zo'n vers geoliede vloer wil ik jullie deze foto niet onthouden. Zo glimmen blijft hij natuurlijk niet. De olie trekt erin en dan moeten we de vloer nog met een pad na polijsten. Wanneer de olie (WOCA onderhoudsolie naturel) er vers op zit zie je de structuur van het hout zo mooi tevoorschijn komen. Dan is het net alsof de vloer leeft. We hebben nu al onze parketvloeren één keer geolied en maken ons klaar voor de volgende ronde.
Het oliën van de vloer is een van de dingen die ik vandaag heb gedaan. Het andere is het schilderen van de zijkanten van de trap. Gerrit heeft gisteren en vandaag de treden een voor een gekit zodat er een strakke lijn ontstaat tussen de witte zijkanten en de houten treden. Die laatste heb ik overigens al in de hardwaxolie gezet. De zijkanten heb ik twee keer geschilderd met antiekwit van Beckers. Dat is dezelfde kleur als die er op de plinten zit boven. De trap is nog niet helemaal klaar we moeten nog iets doen met de stootplanken. Dat komt op een ander moment. 
De olie moet nu drogen, we mogen er twee dagen niet op lopen. Gerrit heeft net even een provisorisch bruggetje gemaakt van de bovenste traptrede naar het deel van de allrum waar het vloerkleed ligt (dat is het deel tussen onze slaapkamer en de badkamer). We kunnen dus slapen vannacht :-)

Morgen nemen we een dag vrij, even bijkomen en wat boodschapjes halen. 

Nog even een zeer korte update over het weer in Undenäs. We hebben weer een soort winterje. Het vriest al een aantal dagen zo ongeveer -5 tot -8 en vandaag heeft het een poos gesneeuwd. Gisteren hadden we heel mooi zonnig winterweer, vandaag was het de hele dag donkerbewolkt.

Heb het goed en ontvang een heel hartelijke en vredevolle groet van Gerrit en mij, wordt vervolgd.....

 

2 opmerkingen: