zondag 12 februari 2023

Het werd 1-2

Wanneer je zo druk bezig bent in een deel van je huis kan het zijn dat er andere vertrekken zijn die wat uit beeld raken. Tenminste zo was het bij ons. Bij het opruimen van het gebruikte gereedschap en materiaal daalden we weer regelmatig af naar de kelder. Ineens zag ik het...... we hadden blijkbaar weer gasten in de kelder. Dat was lang geleden, inmiddels alweer twee jaar. Het waren ongenode gasten die zeker hun sporen hadden achtergelaten. Ik gruwelde ervan. Een keer zelfs kwam ik in de kelder en zag ik er eentje lopen. Wel, dan heb ik het helemaal gehad. Ik had het al een beetje verwacht want eens, nu ongeveer 2 weken terug, zag ik buiten bij het trapje naar de kelder een muis zitten. Gösta liep daar ook steeds te snuffelen wanneer we hem buiten lieten. Ik heb toen nog even gezocht maar kon niet echt een entree naar binnen vinden. 

geleende foto van internet

De muizen zelf dus wel want bij nadere inspectie waren ze in alle hoeken van de kelder wel geweest.

Wij besloten onze vallen weer van stal te halen maar wat bleek. Deze keer hadden we blijkbaar te doen met intelligente muizen. Tot vier keer toe had Gerrit de vallen gezet en bleken ze het aas van de val te hebben gegeten zonder dat deze was dichtgeklapt. Afgelopen vrijdag hebben we daarom nieuwe vallen gekocht met een iets ander mechanisme. We vingen twee grote muizen! Ik vroeg nog aan Gerrit of het geen ratten waren want dan was ik helemaal over de rooie gegaan. Gerrit verzekerde mij dat het hier niet om ratten ging, het waren gewoon twee grote weldoorvoede muizen. Weldoorvoed want in dit deel van de kelder hebben wij het door ons uitgesorteerde afval staan en daar hadden ze in om geknaagd. Bovendien eten ze buiten van het vogelzaad dat op de grond valt. Deze muizen hebben een goed leven gehad. Nu zijn ze weg. Gistermiddag (zaterdag) heb ik de hele kelder met bleekwatersop schoongeboend nadat Gerrit eerst alle muizenkeuteltjes met zijn zaagstofzuiger had weggezogen. Bovendien hebben we al het nodeloze afval weggebracht. Onze kelder is nu weer spik and span en ruikt weer lekker fris en is ook nog eens keurig opgeruimd. Het bezoek van de muizen heeft dus ook iets goeds met zich meegebracht.


Natuurlijk hebben we tijdens die schoonmaakactie ook gezocht naar de entree. We denken die gevonden te hebben. De muizen hebben geknaagd aan onze kelderdeur. Dus toen wij boven bezig waren de boel op te bouwen braken de muizen in de kelder de boel weer af. Zo blijf je bezig!
Onze kelderdeur ziet er zo uit:


Zo op het eerste oog wel netjes al zeg ik het zelf. Maar bij nadere inspectie zie je dit in het onderste hoekje:


Ja en daar kunnen ze dan doorheen komen. Dus dat is voor ons weer werk aan de winkel.

Genoeg over de muizen!

Vandaag hadden we een leuke dag. Na de wandeling met Gösta kwamen Suzanne en Fredrik bij ons.  Ik had een lekkere en mooie Buddapestrulle gebakken omdat ik binnenkort jarig ben. We hadden afgesproken dit vandaag te vieren omdat we dan op de zondag even lekker de tijd hebben met elkaar. Na het smikkelen en smullen, de rulle ging in één keer op want hier in Zweden mag je gerust twee keer opscheppen van de taart, zijn we natuurlijke een potje gaan poolen. Voor de gezelligheid hadden we een glaasje wijn en een bakje met nootjes meegenomen naar boven en de honden mochten ook even mee. Gösta loopt tegenwoordig als een haas de trap op en moet de schoenen aan om de trap weer af te lopen. Dit omdat hij anders in een splagaat onder aan de trap eindigt omdat deze zo glad is dat hij met zijn achterpoten er geen grip op heeft. Maar dat terzijde. Gerrit en ik hadden inmiddels een paar potjes gespeeld en daarmee beschouwen we onszelf al een beetje als geoefende spelers. Voor Fredrik en Suzanne is poolen iets wat ze lang geleden eens hebben gedaan. Wel het eerste potje wonnen Gerrit en ik en dat gaf vertrouwen vooral bij Gerrit want ik kreeg er geen bal in. Maar toen raakte de jeugd onder stoom en ging het bij hen steeds beter. Uiteindelijk eindigde ons potje in 1-2 (en die 2 dat was niet voor ons). We moeten dus nog even door oefenen. Gerrit opperde nog dat het glas wijn geen goede keuze was, bier zou beter zijn want na elke beurt wil je even een slokje nemen. Bij wijn is het glas dan snel leeg, dat is waar. Zelf denk ik dat het beter is zoals Suzanne deed omdat ze nog moest autorijden, er een frisje bij te drinken voor een betere controle over de keu en de bal. Het werd zo een heel gezellige en vrolijke middag. 's Avonds hebben we lekker met elkaar thuis gegeten en na het eten zijn Suzanne en Fredrik weer vertrokken. Fredrik heeft een spannende week. Hij heeft zijn baan opgezegd en is op zoek naar een nieuwe baan. Hij heeft nu zes gesprekken gehad en heeft ook bijna zes aanbiedingen. Hij is nog wat in onderhandeling over iets meer loon en secundaire arbeidsvoorwaarden en dan komt het moment van kiezen. We wensen hem veel succes en hopen voor hem op een leuke baan waarin hij weer met plezier kan werken.

Dit was het weer voor vandaag. We wensen jullie allen een heel fijne week toe en een warme en vredevolle groet! Wordt vervolgd.....







 

2 opmerkingen:

  1. Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag! Gisteren al een leuke dag gehad met de kinderen maar maak er vandaag ook wat leuks van. Nog vele jaren in gezondheid met Gerrit toegewenst en natuurlijk met kinderen en kleinkinderen. Lieve groetjes van Jan en Nel

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Nel en Jan voor de felicitaties. Altijd leuk om te merken dat er aan je wordt gedacht :-) Het wordt een rustig dagje denk ik en ook samen kun je het gezellig maken en dat gaan we zeker doen. Ook voor jullie een fijne dag toegewenst en drink vanavond maar even een lekkere Irish Coffee op mij :-) en op de nieuw gerenoveerde logeerkamer. Wat is heet netjes geworden! Lekker dat je nu je puzzels goed kunt opruimen en dat ze niet meer in de kamer hoeven te staan.Groet van ons beiden.

      Verwijderen