zondag 3 oktober 2021

Klusjes binnen want buiten is het herfst

 Wat hebben we veel felicitaties en goede wensen ontvangen op de post waarin we de geboorte van 'Julian - Louis ' aankondigden. Wat is het ook fijn om te ervaren dat zo'n nieuw leven niet alleen ons raakt maar ook diegenen die op een of andere wijze met ons leven verbonden zijn. Hartstikke bedankt hiervoor het is echt hartverwarmend!! Natuurlijk geven we deze goede wensen ook door aan F en L.

Vandaag is het net als gisteren diep herfstweer. Nog steeds regen en harde wind. We wachten eigenlijk op een droge dag omdat we de tuin echt nog winterklaar moeten maken. Het gras is lang en overdekt met een laag bladeren. De herfst is hier echt al een stuk verder gevorderd dan in Nederland. We hebben hier bomen die al bijna kaal zijn. 

Vanochtend zouden we eigenlijk een stevige wandeling maken met onze woefen. Toen we net een paar kilometer van huis waren begon het te regenen en zijn we weer teruggekeerd. Geen zin om helemaal nat te regenen. 

Thuisgekomen hebben we de rest van de dag wat klusjes gedaan. Gerrit heeft alle sensoren van ons alarm systeem voorzien van nieuwe batterijen. Een tijdje geleden hebben we een nieuw systeem voor ons internet aangeschaft TP link Deco home hifi system M9. Wij werkten in ons huis met internet versterkers maar dat geeft geen egaal wifi in het hele huis. Het voordeel van dit nieuwe systeem is dat je nu een wifi netwerk in je hele huis hebt zowel beneden als boven, overal even sterk, geen overgangen meer. We kunnen ook zaken aan dit systeem koppelen zoals onze omvormer van de zonnecellen, het Sonos systeem (onze muziek voorziening) en de Hua lampen en ons alarm. Gerrit is daar vandaag mee bezig geweest. Het fijne is dat we nu weer meer stopcontacten tot onze beschikking hebben. De oude internet versterkers werkten namelijk via het electriciteitsnet in ons huis.  Ook het internet kastje in de hal is nu overzichtelijker omdat diverste toebehoren om bovengenoemde zaken in ons wifi netwerk te krijgen nu niet meer nodig zijn. Een verbetering! Het werkt allemaal heel erg goed, een waar genoegen. Ik hoef nu mijn computer niet meer op te tillen om zo ergens een wifi signaal op te vangen :-)

Zelf heb ik de hele middag achter de naaimachine gezeten. Ik heb vandaag het babynestje voor de baby van H en Ch. gemaakt. Het is een heel gepruts maar het resultaat vind ik er mooi uitzien. Dit is het tweede nestje. Beiden zijn gemaakt naar de wensen van de ontvanger. F en L gingen voor stoer met dino's en dergelijke, Ch wilde graag een nestje met iets meer versiering. Gelukkig is het bij mij....men vraagt en wij draaien. Ik vind beide nestjes mooi!



De nestjes zijn tweezijdig te gebruiken, maar net wat je leuk vindt.
Gerrit heeft het creatieve proces nog even vereeuwigd. 




Je ziet het bijna niet maar tussen de stof en mijn hand loopt echt een draad

En zo wil een dag wel om. Gerrit heeft net Hylke Speerstra 'Testamint fan de siel' uitgelezen, hij heeft genoten van het boek en nu is het mijn beurt.  Weer eens lekker Fries lezen, heb er zin in. 

Arvid loopt wat ongelukkig door de keuken. Hij heeft momenteel dag en nacht zijn jas aan. Niet omdat we het binnen zo koud hebben, integendeel we hebben het kacheltje weer lekker aan 's ochtends en dat houdt ons de hele dag warm. Nee...hij heeft een wondje. Een kraag is geen succes gebleken en om te voorkomen dat hij de wond steeds open likt en om te voorkomen dat de anderen hem daarbij helpen. hebben we hem de jas aangedaan, zo kan hij er niet bij. Hij zal er wel een lidteken aan overhouden. Dan is het bij hem al net als bij mij, wel ouder worden maar niet mooier :-)



Wel dit is het weer voor vandaag. Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten