maandag 25 oktober 2021

Hovet natuurreservaat

Zondag zijn we de hele middag buiten geweest. We zijn een viertal caches gaan zoeken hier in de buurt. De hoop was dat het geocaching ons op nieuwe paden zou kunnen brengen en dat blijkt het idd ook te doen. Zelfs ook in onze eigen omgeving. Zo belandden we zondag in een klein natuur reservaat waar we van het bestaan geen weet hadden. Het was nog een hele klim er te komen. Het reservaat ligt op de top van een heuvelrug.  Het is van oorsprong koninklijke grond. Het behoorde toe aan Constantias Eriksdotter, het buitenechtelijk kind van koning Erik XIV 

1533-1577


Het landschap kenmerkt zich door open vlaktes met bossages stenen muurtjes en grote oude bomen, voornamelijk beuken en eiken. Het lichte open landschap vormt een contrast met het deels ondoorgrondelijke Tiveden dat ernaast ligt.



In het park bevinden zich nog de restanten van oude huisvesting, wellicht een Torp (kleine houten woning op stenen onderlaag).

Wat ons er een beetje tegenviel was de bewegwijzering. Hele delen van de route was er geen pad meer te onderscheiden. Gelukkig hebben we een app getipt gekregen van Pim (Topo GPS) waarop werkelijk elk weggetje staat aangegeven. Hiermee geraakten we weer op het rechte pad. Toen we bij de uitgang van het reservaat aankwamen had Gerrit nog net 1 % stroom in zijn telefoon over. Was het opgeraakt dan waren we zeker dik verdwaald.


zoek het pad

Met het zoeken naar de schatten  zijn we dik drie uur buiten aan de wandel geweest. Een deel van de wandeling hebben we in de herhaling nogmaals gemaakt. Dit keer niet voor het zoeken naar de schatten maar voor het zoeken naar Gerrit's handschoen. Gelukkig hebben we ook die weer teruggevonden. Hij is er namelijk zeer aan gehecht.

Eén van de vier ingangen van het natuurreservaat

gevonden :-)

Aan het einde van de middag kwam Suzanne nog even bij ons langs. Ze wil heel graag een fiets hebben om zo af en toe een boodschapje in het dorp te kunnen halen. Wij hebben twee damesfietsen in de kelder staan die we al drie jaar niet hebben gebruikt. Daar kunnen we er wel eentje van missen. Gerrit heeft er nog even een nieuwe lamp op gezet en het achterlicht voorzien van nieuwe batterijen en nu is de fiets weer helemaal veilig ook voor gebruik in de donkere dagen. We hebben gezellig nog even met elkaar koffie gedronken (deze keer met iets lekkers erbij vanwege de zondag). De fiets paste precies in haar auto, na een uurtje is ze weer vertrokken. Dat zijn de geneugten van zo een beetje bij elkaar in de buurt wonen. Daar genieten we erg van.

Vandaag is het maandag, een wat bewolkte dag. Wij hadden een aantal inkopen te doen in Örebro en op de maandag is het lekker rustig in de winkelcentra. We hadden deze keer niet echt een lang inkooplijstje zodat er ook wat tijd overbleef om wat te neuzen in bijvoorbeeld de boekwinkel, altijd leuk!! Ik zocht een nieuw boek en dat vind ik in Zweden niet gemakkelijk. Wat is hier een goed boek en wat is een goede schrijver? Ik ben geslaagd met een naar het Zweeds vertaald boek. Jojo Moyes is een Engelse journalist/schrijver, zeer productief zo zie ik op haar wiki pagina. Ik ben benieuwd!


Ontvang een hartelijke groet van ons en wordt vervolgd.....



























 

2 opmerkingen:

  1. Alweer enkele maanden geleden dat ik jullie blog bezocht heb. Ik dacht bij mezelf maar even een inhaalslag😂 even weer lezen wat jullie allemaal beleefd hebben.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. En ik vind het altijd leuk om een reactie van je te krijgen Diny. Dankjewel daarvoor.

      Verwijderen