zondag 31 oktober 2021

Voor de helft een nieuw pad


Vandaag hebben we weer ongeveer 10 kilometer gelopen. Het was een heel mooie herfstdag, boven verwachting omdat de weer app ons gisteren vertelde dat het bewolkt zou worden. Dat was het ook toen we vertrokken, er viel zelfs nog een spatje regen maar toen wij op onze wandellocatie aankwamen werd het schitterend weer met stralend blauwe luchten. Dat zat ons dus goed mee!

Ik had direct vanochtend al zin in een stevige en mooie wandeling en Gerrit heeft op de Topo GPS app (ja dezelfde die ons vorige week zondag heeft gered) een route opgezocht, eentje die we deels al eens hadden gelopen en deels ook niet. Dus een bekend stuk en een nieuw stuk. We zijn met de auto naar de start locatie gereden, niet ver hoor, slechts een aantal kilometers. Die startlocatie lag in de punt van het Vikkenmeer. Onderstaand een overzichtskaartje van het Vikenmeer, een omgekeerde -V- De wandeling was in het stuk wat het meer tot een V maakt, het stuk met het cijfer 1 erin.


Op onderstaande foto zie je dan de route van onze wandeling. We zijn linksonder gestart bij Lövvassa en langs de waterkant naar Arnäs gelopen, vervolgens links boven naar Böksnäs. Dat stuk alleen al is zeer de moeite waard met prachtige uitzichten over het water. Daarna zijn we landinwaarts gegaan van Erikstorp via Östböksnäs en Eskaliden naar Pukerud en daarna weer terug naar onze auto. Het was werkelijk een prachtig stuk wandelen over zeldzaam mooie paadjes. De route loopt daar over een hoogtelijn zodat je niet steeds hoefde te klimmen, wel had je er prachtige uitzichten over de omgeving en we waanden ons 100 jaar terug in de tijd in een onaangetast landschap.


Hieronder een aantal foto's van onze route.









Na de wandeling zijn we via een omweg weer terug naar huis gereden. We hadden een prachtige middag. Wat me opvalt hier in onze omgeving is dat er zoveel mensen zijn met nieuwe afzettingen langs hun grond. Allemaal paaltjes met schrikdraad. Dat was er altijd al wel maar nu is alles nieuw. Net alsof er een soort subsidie op is geweest voor het afzetten van je land tegen wild. Ik weet dat niet maar het valt me gewoon op, zoals hier op bovenstaande foto, verse paaltjes met nieuw draad, overal!



Wel dat kon dus niet mooier vandaag, het was bijzonder genieten!

Weer thuis hebben we even koffie gedronken zonder iets lekkers erbij en daarna heeft Gerrit nog een update uitgevoerd van ons alarm systeem. Hij heeft er namelijk een nieuw onderdeel bij besteld en om dit te kunnen installeren moest het systeem ge-update worden. Dat lukte aanvankelijk niet en daarom stuurde hij een email met een aantal vragen aan de leverancier Credex. Dat emailtje heeft hij zaterdagavond verstuurd en per kerende post kreeg hij antwoord, kort maar voldoende. Vandaag moest hij nog even iets vragen, dus weer een email verstuurd en warempel, weer per kerende post een kort maar voldoende antwoord. Zo kon hij mooi doorwerken en nu is het allemaal klaar en up to date. Wat een service!! Voor een systeem dat we al jaren geleden hebben aangeschaft.


Dit waren zo de belevenissen van onze zondag die met het verzetten van de tijd naar de wintertijd altijd een dag is die wat langer aanvoelt. Net alsof je veel meer kunt doen op zo'n dag. Heb ik dat nu alleen of hebben jullie dat ook?

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en mij en wordt vervolgd.......


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten