vrijdag 29 oktober 2021

We vonden de schat deze keer niet

Wat heel fijn is, is dat ik weer wat beter slaap. Het helpt inderdaad om meer stil te staan bij wat ik op dit moment doe. Dat wist ik ook wel maar blijkbaar moest ik het weer even opfrissen. Niet teveel dingen willen op een dag, wat gemakkelijker leven en wat meer de boel de boel laten. Dat is wat me lijkt te helpen. Het enige wat ik hoef te doen is datgene wat ik op dit moment doe! Heerlijk.

Vanochtend werd ik wakker en bij het openen van de gordijnen zag ik de mist in het Vångdalen hangen. Wat een prachtig gezicht is dat altijd, die deken van mist en daarboven de zon op de boomtoppen aan de overkant van het dal. Gerrit is altijd iets eerder op dan ik en hij vertelde me dat toen hij beneden kwam de mist er in twee lagen hing. Een laag mist op het land, een streepje zon, weer een laag mist en toen de zon op de boomtoppen. Ja....dat heb ik dan net even gemist maar onderstaande foto vind ik zelf heel mooi.

Toen we aan het ontbijt zaten loste de mist op, we zagen het gebeuren. Een voorteken van een heel mooie herfstdag. Op onderstaande foto zie je, wanneer je misschien de foto nog een beetje uittrekt, de zon al door de mist heenkomen. Je ziet de strepen met zonlicht op het land schijnen.

Na het ontbijt zijn wij snel naar buiten gegaan voor een lange wandeling. We dachten nog even een cache op te gaan rapen voorbij Lilla Näs waar we al ongeveer een jaar niet waren geweest. Maar eerlijk is eerlijk, we hebben een half uur gezocht en we konden hem niet vinden. Later zagen we dat de persoon voor ons de cache ook al niet heeft kunnen vinden. Misschien heeft iemand hem er weggehaald denk je dan. 

Gösta deed ook goed zijn best maar dat mocht niet helpen

Vlak bij de locatie van de cache zagen we op 29 oktober nog een Lupine prachtig in bloei staan. Bijzonder, de temperaturen zijn ook steeds nog wel aan de hoge kant. Ik had vandaag een zomerjas aangetrokken maar had voor hetzelfde zonder jas naar buiten gekund, zo warm was het.


Een mooie herfsttafel zomaar in de natuur tijdens de wandeling

We genoten allemaal


's Middags hebben we nog de tuinmeubels opgeruimd. Dat is een beetje een soort van volksverhuizing. De meubels van de altan verhuizen we dan naar de kelder waar ze lekker droog staan en de meubels die op het terras bij de sauna staan zetten we dan op de altan. Zo staat alles droog en geconserveerd voor het volgende zomerseizoen.
De altan is zo weer netjes en schoon en klaar voor het volgende jaar.



Inmiddels is het ook alweer weekend, wat gaan de weken toch snel voorbij! We wensen jullie allemaal een heerlijk weekend toe, met een hartelijke groet van Gerrit en mij en .....

Wordt vervolgd.......









 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten