zondag 21 februari 2021

De eerste kraanvogel is alweer aangekomen in Hornborgasjön


En de eerste is er weer bij Hornborgasjön. Nu gaan we duidelijk richting voorjaar. Voor twee jaar terug was dat op 18 februari, vorig jaar op 23 februari en nu op 21 februari. Zo'n beetje direct na mijn verjaardag arriveren de eerste uit Spanje en Portugal. Vanaf nu worden het er steeds meer en ik ben benieuwd wanneer ik de eersten ga zien en horen. Vooral dat laatste is echt een voorjaarsgeluid en het klinkt prachtig.


Alle sneeuw is nu weer verdwenen en het is een dikke drekboel overal. Vooral in onze achtertuin, die is nu zo'n beetje helemaal omgeploegd door Gösta's grote poten. Hij kan er niets aan doen maar wanneer hij de keuken weer binnenkomt betekent dat poten vegen vloer dweilen, mand schoonmaken en een schone badjas aandoen want die is na de begroeting helemaal van wit naar zwart gekleurd. Van mij mag de zon weer gaan schijnen zodat de boel wat opdroogt. Verticuteren hoeft dit jaar niet, dat scheelt weer.

De afgelopen dagen zijn we in het huis in Hjo aan het werk geweest. Het kantoor is nu klaar met nieuw behang en helemaal afgeverfd. We zijn nu weer in een slaapkamer bezig. Foto's doe ik maar niet want het is niet mijn huis.

De reis naar Hjo is een mooie want je rijdt helemaal langs het lange Vättern. In Hjo komen we dan vlak langs het water en daar zagen we het ijs opkruien tegen de walkant. Het Vättern zelf is niet helemaal bevroren geweest, alleen de randen.




Er zit nog geen kleur in de foto's. 
Onderweg zagen we de sneeuw wegsmelten. Woensdag was het meeste nog wit maar donderdag kwam het grasland er al doorheen.
De foto's zijn uit de auto genomen en niet de allermooiste maar het geeft een indruk van hoe het hier nu is. Zeg maar gewoon een grote drekboel net als bij ons in de tuin. Deze tijd daar moeten we even doorheen, inspirerend is het niet (tenminste niet voor mij).
Ik richt me maar op de kraanvogels.


Ontvang een hartelijke groet van ons en....

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten