maandag 8 februari 2021

Gelukkig nog geen bericht over het behang

Let maar niet op de bananen :-) Die bruine die zijn voor Greetje's bananenbrood van vorige week, en de nieuwe nu nog gele bananen, die zijn voor het bananenbrood voor deze week. Ik vrees echter dat ik er niet aan toekom. Momenteel zijn we op twee plekken aan de klus en dat maakt dat de fönsterkit al naast de keukenmachine terecht is gekomen. Normaal gesproken heb ik de dingen netjes op zijn plek staan maar nu zou je bijna hardlopend het huis weer uitgaan.

hier steek ik de haken in de plooien, een lastig klusje dat is te zien.

Het bruine pak is voor ons de rest staat te wachten op S en Fr.

Het afgelopen weekend ben ik in de weer geweest met het maken van nieuwe overgordijnen. Daarmee had ik een gelukje. Toen we verhuisden van NL naar Zw had ik voor de woonkamer behang en 30 meter bijpassend kamerhoog gordijnstof meegenomen. Die stof is aan twee kanten te gebruiken. Voor de woonkamer hebben we de goudkant gekozen, de achterkant is meer zilverkleurig. Laat nu die zilverkleurige kant prachtig staan in het kleurenpalet van de nieuwe slaapkamer en... ik had nog een stuk over van die 30 meter en net genoeg voor twee gordijnen. In de woonkamer heb ik overal vlinderplooien in de gordijnen gemaakt. Maar ze hangen in een koof en je ziet de plooien maar amper en de koof zit nogal vol met al die vlinderplooien dus voor de slaapkamer heb ik platte plooien in de gordijnen gemaakt. Nu maar eens kijken hoe het hangt. Meestal is het zo dat wanneer je nieuwe gordijnen hebt opgehangen het voor geen meter staat. Die gordijnen hebben tijd nodig om goed in vorm te komen en worden na verloop van tijd steeds mooier in de hang. Morgen gaat Gerrit de koof ophangen en dan zullen we zien of het wat is met die platte plooien. In elk geval is mijn gordijnstof nu helemaal op.



Vandaag heb ik bij de Hemtex (een soort van woonwinkel) nog twee verpakkingen vitrage gekocht. Die moet ik één dezer dagen nog transformeren tot passende vitrage gordijnen voor de slaapkamer. Ik laat het atelier in de woonkamer nog maar even in takt. Ja...ik heb ook een naaikamer naast de weefkamer maar daar zit Greetje nu met haar kantoor omdat de klus slaapkamer boven de eetkamer ligt en wij nogal veel lawaai maakten tijdens het klussen. Vandaar dat ik nu even in het 'voormalige kantoor' zit met mijn atelier.

Vanochtend hebben we eerst een aanhanger vol afval (de voormalige vloer in de woonkamer van S en Fr) naar de Återvinning gebracht. We hadden een vuilniszak vol ditten en datten. Die mag nu niet meer zomaar in de bak voor restafval. We moeten die zakken nu helemaal uitsorteren. We hadden er twee dus we waren wel eventjes bezig.

Daarna zijn we naar Skövde gereden om daar nog e.e.a. aan te schaffen voor ons eigen project en dat van Fr en S. Woensdag gaan we daar weer verder klussen met voorbereidingen voor het leggen van de nieuwe vloer het komende weekend. Gelukkig is er nog geen behang uit Engeland aangekomen, anders moest dat ook nog.

We hebben het druk!


Ontvang een hartelijke groet van ons.

Wordt vervolgd......



2 opmerkingen:

  1. Jullie zijn er maar druk mee. Fijn dat jullie allebei zo handig zijn. Straks ziet alles er weer top uit. Fijne week!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik ben nu zover dat ik er wel heel erg naar uit kijk dat de boel weer op orde is in huis. Op een gegeven moment tijdens het klussen nader ik dat moment. Het komt omdat deze klus best wel al een poos loopt. En ja...doe je het een dan laat je het ander, zo is het nu eenmaal.

      Verwijderen