woensdag 3 februari 2021

Afwerken is leuker dan slopen

Wat zou het mooi zijn wanneer we nu morgen een bericht zouden krijgen dat we het behang op kunnen halen. We zijn er helemaal aan toe.
Tot nu toe vind ik het nog steeds spannend met de kleuren. Normaal gesproken kies ik altijd liever voor blauw dan voor groen. Af en toe echter moet je ook uit je comfortzone kunnen treden om tot nieuwe creatieve processen te komen. Wel met de aankleding van deze kamer doen we dat, tenminste ik. Gerrit ziet het inmiddels wel zitten en Greetje ook. Daar vertrouw ik dan maar op. Het behang moet nu straks de kleuren met elkaar verbinden.
Binnen de lijst komt een speciaal behang, buiten de lijst komt een rustig behang dat dan ook op de andere muren komt.


Dit behang komt binnen de lijst

Mooi is ook dat we de panelen nu heel gemakkelijk op de wand kunnen plakken, die is nu immers recht. In de andere kamers moest er nog wel eens een klein spijkertje aan te pas komen maar deze zitten nu uitsluitend met lijm. Dat is straks voor het monteren van de sierlijsten ook wel fijn.



De onderplinten en de kozijnen blijven gewoon RAL 9010 wit en de sierplint boven de panelen heeft dezelfde kleur als de lijst op de eerste foto. Die kleur komt in het behang weer terug. 



Het is wel fijn dat de afwerking nu een beetje vordert, want in het weekend gaan we los in Hjo. Het liefst zou ik dan deze kamer klaar willen hebben en de boel thuis weer opgeruimd en schoon. Maar of dat lukt dat is nog maar de vraag.

Het is bij ons nog steeds fantastisch winterweer. Het blijft deze hele week nog goed vriezen zo tussen de minus 10 tot minus 15 en er ligt sneeuw het is een prachtig gezicht.

Het blijft voorlopig dus nog een beetje spannend met betrekking tot het eindresultaat maar we zijn aan het afwerken en dat is echt veel leuker dan slopen.

Een hartelijke groet van Gerrit en Johanna

Wordt vervolgd......


4 opmerkingen:

  1. Wat mooi wordt het, Johanna.
    Ik begrijp precies waar je het over hebt. Hoe zullen de kleuren, bij elkaar, overkomen, hoe zal het geheel zijn als het klaar is.
    Wij zijn met de keuken bezig en we zijn in december begonnen met plannen en ontwerpen.
    Toen gingen de winkeldeuren hier dicht dus alles moest online. Ikea kon ons online wel helpen maar de kleuren moesten we van het internet halen en dat is nooit hetzelfde als in het echt, het werd uiteindlijk lichtgrijs.
    Na het slopen, breken en verleggen van de leidingen door electricien, kwam de stucadoor. De muren zijn (door mij) geschilderd, maar welke kleur als je niet uitkiezen kunt......Van een verfonline shop konden we gelukkig kleurstalen lenen. Het werd olijfgroen, en het is een prachtige kleur die nu op de muur zit. En nu maar hopen dat die bij de frontjes pas en bij de kleur van het aanrechtblad. Ik kan haast niet wachten tot het allemaal bij elkaar komt. Maar, ook wij moeten wachten. Volgende week komt er weer een zending en dan pas kunnen we zien hoe het zal worden. Ook heel spannend. Ook wij hebben moeten wachten op diverse zendingen vertraagd door corona.
    We zijn nu halverwege, de kastjes staan (kaal en zonder lades) geïnstalleerd aan de wand. Deze week zullen alles af maken wat kan, zoals installeren apparatuur.
    Zou ik over 2 weken weer in de keuken kunnen koken?
    Dat zal voor jullie ook wel gelden: wanneer zal je in je nieuwe slaapkamer kunnen slapen en notabene in een nieuw bed? Hopelijk zal dat ook voor jullie snel werkelijkheid worden. Nog even in spanning zitten...
    Groet, Jet


    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja ik hoop dat het mooi gaat worden als het behang er straks inzit. Zo met de foto's kan ik me er al een beetje een voorstelling van maken. Gelukkig kunnen wij nog wel stalen uit de winkel halen. Het lijkt me idd heel erg lastig om zo van internet kleuren uit te zoeken. Wanneer je je beeldscherm een beetje kantelt verandert de kleur en ja...wat is dan de werkelijke kleur. Dan wordt het nog extra spannend. Ik hoop dat je binnenkort lekker kunt koken in je nieuwe keuken!

      Groet Johanna

      Verwijderen
  2. De meelevende lezerdonderdag, februari 04, 2021

    It griene behang, giene je der net fan halicinere at je der te lang nei sjoche?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha dy Henk,
      Earst hallucineren en dêrnei yn sliep falle ha ik heard. Dat komt us (yn it bysonder my) wol goed ut.

      Verwijderen