donderdag 11 februari 2021

Weer eens lekker aan de wandel

Wat hebben we een heerlijke winter! Niets te klagen, het is al dagen achter elkaar een dikke -12  tot -15 graden wanneer de zon verdwenen is.
Vanochtend zijn we de dag begonnen met een heerlijke lange wandeling naar het Vikenmeer. De Muppets hebben we even thuis gelaten, we hebben het idee dat het buiten te koud voor hen is ook al hebben ze een lekkere jas aan wanneer ze buiten zijn. Ze zijn al wat ouder, nu bijna 13 en 11 jaar dus we worden wat voorzichtiger. Greetje laat ze tussen de middag even voor een klein wandelingetje uit.
Gösta geniet van het winterweer en de koude. Hij kan er prima tegen. 


Het Viken daar zijn we al een poos niet meer geweest, het ligt er winters bij en het lijkt geheel bevroren. We hebben even op het ijs gestaan, behalve ons was er niemand, zelfs geen  ijsvissers. Aan de sporen in de sneeuw op het ijs konden we zien dat er mensen met een auto op het ijs waren geweest. Een vorige winter zagen we dit ook wel, met de auto het ijs op, dan een gat boren en vissen maar.





Ondanks de stralende zon was het nog best wel koud met een stevige wind. 

Weer thuisgekomen hebben we onze klusjes opgepakt. Ik heb de vitrage voor de slaapkamer gemaakt en Gerrit heeft de stopcontacten terug gemonteerd. Dat klusje duurde nog even langer dan verwacht omdat er ergens een stroomdraad los was gegaan in een stroompunt waardoor er op beide polen van het stopcontact stroom stond. Het was nog even een heel gezoek waar het probleem zich precies bevond. Uiteindelijk vonden we het euvel. Alle stopcontacten zitten nu weer op hun plek en ze doen het ook allemaal. 
Mijn kaphoekje hangt weer, Greetje vindt het wat een sneu hoekje maar ik ben niet heel erg van kappen en schminken dus voor mij is dit hoekje groot genoeg.


 Morgen knutselen we weer verder, uiteindelijk zullen we wel eens bij het einde van de klus uitkomen.


Ontvang een hartelijke groet van ons,

Wordt vervolgd.....

2 opmerkingen:

  1. Mooie foto's van jullie wandeling bij het Viken. In Nederland is een gekkenhuis bij alle schaatsplekken. Mooi kaphoekje met poef. Toch best wel een luxe plek.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Mensen zien schaatsen dat beleven we hier niet heel vaak. Soms zien we mensen op het ijs voor een wandeling of wanneer ze gaan vissen. Dat is het wel, absoluut niet moeilijk om de 1.5 meter afstand te behouden :-)

      Verwijderen