dinsdag 2 februari 2021

Dit is er weer eens eentje voor de doorzetter

Daar was het zomaar een aantal dagen stil op de blog. We hebben de afgelopen dagen ook het meeste niet gedaan aan onze klus en om nu over elke spijker die we in het hout slaan een blog te schrijven voert ook wat te ver!
Op zaterdag heb ik het plafond nog een keer gewit en dat is nu klaar en het ziet er netjes uit, ik ben toen ook begonnen met het schilderen van de plinten die Gerrit had voorbewerkt.
Zondag hebben we niets aan de klus gedaan. Toen kwamen Suzanne en Fredrik bij ons en hadden we met elkaar mooi de tijd om een beetje te sparren over hun nieuwe huis. Maandag hadden we een klein feestje want toen hadden ze 'Tillträdesdag', dat is de dag dat je het definitieve koopcontract tekent en de sleutel krijgt waarmee je dan voor het eerst je huis binnen kunt gaan. Een memorabel moment dus. Het huis van S en Fr. staat in Hjo, daarover heb ik al vaak geschreven, dat is een prachtig stadje aan het Vättern.
We rijden er in 35 minuten naartoe, dus voor Zweedse begrippen echt vlakbij.


We reden er met prachtig winterweer naartoe, in Hjo had het lekker gesneeuwd en de verse witte sneeuw maakt dat het er prachtig uitziet. Eerst moesten we thuis nog even krabben want het was minus 10.5 C.

Het Vångdalen lag er ook winters bij met grijze luchten waaruit nog sneeuw kon vallen.




In Hjo aangekomen waren de officiële plechtigheden al achter de rug en konden we na een uitgebreide toer door het huis en zittend op de vloer van de keuken lekker aan de koffie met gebak. S en Fr. zijn natuurlijk erg ingenomen met hun nieuwe huis. Eerst wordt het nog even hard werken, dingen uitzoeken en nog wat klussen en dan de verhuizing over twee weken ongeveer. Natuurlijk gaan we hen helpen. Voorlopig zitten we nog niet te duimen draaien.




's Middags zijn wij doorgereden naar Jönköping, helemaal onder aan het lange Vättern. Daar gingen we naar de Ikea. Dat waren dan weer de voorbereidingen voor de verhuis van Greetje. Die heeft op afstand een appartement kunnen huren en is druk bezig met de inrichting ervan, alles online natuurlijk. Maar bepaalde zaken wil je toch echt wel even in het echt zien, daarom op de maandagmiddag, in alle rust en met goede mondkapjes de stap naar de Ikea gewaagd. En rustig was het er, we hadden alle ruimte en tijd om naar zaken te kijken. Nu is het nog uitzoeken of de Ikea in Engeland dezelfde collectie heeft als de Ikea in Zweden. 

Vandaag hebben we onze klus weer opgepakt. We hebben overigens nog steeds geen behang. Daarover heb ik gebeld en kreeg ik gisteren te horen dat het er nog niet was en ze ook niet wisten wanneer het zou komen. Met de Brexit zit er een enorme vertraging in de levering, zo vertelde de mevrouw van de Colorama mij. Ik vroeg aan haar of het mogelijk was toch een indicatie van de levertijd te krijgen, want als het heel lang zou duren dan wil ik liever een vervangend behang uitzoeken. Vandaag heeft ze voor mij naar Engeland gebeld en daar kreeg ze te horen dat het pakket verstuurd was en het per vliegtuig onderweg is naar Zweden. Als alles meezit zou het deze week aan moeten komen. Wel daar kunnen we wel mee uit de voeten, kunnen we rustig het schilderwerk afmaken. Maar mocht je willen behangen.....kies geen behang dat uit Engeland moet komen, het duurt een maand eer het er is!

Halverwege onze klusdag zijn we lekker door de versgevallen sneeuw gaan wandelen in het bos tegenover ons huis. Dat was genieten, niet alleen voor ons maar ook voor ons hondenvolk.




Het is alsof we op wintersport zijn, alleen hoeven we nu slechts de weg even over te steken.


Gösta vindt het heerlijk in de sneeuw, vooral wanner hij sneeuwballen toegeworpen krijgt van Greetje. Hij maakt dan reuze sprongen met zijn reuzenlichaam.





Hier dan nog even de pas geschilderde plinten.


En ook de pas geschilderde panelen, in een kleur groen die ik heel spannend vind.


Gerrit blijkbaar ook dat is van zijn gezicht af te lezen :-) Hij had net de plint op het deurkozijn en het raam gespijkerd. 


Morgen gaat Gerrit de panelen monteren en ga ik verder met het afschilderen van de kozijnen. Zo rollen we heel langzaam maar zeker naar de finale.
Sorry voor de lengte van deze blog, het is er weer eentje voor de doorzetter!

Ontvang een hartelijke groet van Gerrit en Johanna

Wordt vervolgd...........


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten