zaterdag 27 juni 2020

We vorderen

12 januari liepen we er ook al, in het bosgebied tussen de weg naar  Askersund en het Vättern met een start in Klangahamn waar we vorige week zondag een gerookt visje aten. Toen, in januari, vond ik het gebied ook al prachtig en nu in de zomer was het er zeker niet minder mooi. We hebben de wandeling samen met Henk en Chang gemaakt en wederom had ik het 'Midden Aarde' gevoel daar in die bossen. Henk en Chang noemen het om die reden al de Hobbit wandeling. 
Het was best wel warm om te lopen en toen we eenmaal in Granvik waren aangekomen (daar gaat de route namelijk langs) hebben we eerst een verkoelende duik in het Vättern genomen. Daar was het redelijk druk met gezinnen die gezellig bij elkaar zaten maar tussen de gezinnen was voldoende ruimte. Na onze duik hebben we nog gezellig even in de pub op het terras gezeten met uitzicht over het meer. De pub heeft volgens mij een nieuwe uitbater, ik heb nog niet eerder meegemaakt dat die geopend was. Het is zeker een aanrader om daar eens te gaan zitten (in Granvik aan het water).

Strand bij Granvik

Het terras van de pub bij de haven van Granvik

Dat was dus al een heel mooi begin van deze dag. Weer thuisgekomen was het hondenvolk dolblij dat we er weer waren en wilden ze graag de tuin in. Ik heb Gösta eerst maar weer nat gespoten met een lauw water zodat hij de warmte iets beter kan verdragen. Zelf zoekt hij de plekjes in de schaduw wel op die er in de tuin gelukkig voldoende zijn.

Toen we zo halverwege de middag weer thuis waren is Gerrit nog verder gaan werken aan de Spa omgeving in de tuin. Hij heeft nu op het terrasdeel 'afkoeling' (wel een heel toepasselijke naam in deze hitte) want het is het deel van de buitendouche en de ton met koud water, de vloer gelegd. Eindelijk een opschietklusje. De vloer ligt prachtig en nu is het echt al een ander gezicht. Nu het laatste deel nog, het terras voor de sauna.


vloer in wording

detail
detail

Overzicht foto


hoogteverschillen


Het laatste houtje voor vandaag


De verschillende niveau's

Nog even zitten en nagenieten van al het werk


 Ik vind het nu al mooi! Later wanneer de vloeren klaar zijn komt er om het deel van vandaag nog een afscheiding aan de kant van het gras en die van de Sering, op het grind naast het terras van vandaag komt dan de sauna te staan.
Het is maar weer een heel project.... maar het vordert.




 Wordt vervolgd.....






















Geen opmerkingen:

Een reactie posten