zaterdag 27 juni 2020

We vorderen

12 januari liepen we er ook al, in het bosgebied tussen de weg naar  Askersund en het Vättern met een start in Klangahamn waar we vorige week zondag een gerookt visje aten. Toen, in januari, vond ik het gebied ook al prachtig en nu in de zomer was het er zeker niet minder mooi. We hebben de wandeling samen met Henk en Chang gemaakt en wederom had ik het 'Midden Aarde' gevoel daar in die bossen. Henk en Chang noemen het om die reden al de Hobbit wandeling. 
Het was best wel warm om te lopen en toen we eenmaal in Granvik waren aangekomen (daar gaat de route namelijk langs) hebben we eerst een verkoelende duik in het Vättern genomen. Daar was het redelijk druk met gezinnen die gezellig bij elkaar zaten maar tussen de gezinnen was voldoende ruimte. Na onze duik hebben we nog gezellig even in de pub op het terras gezeten met uitzicht over het meer. De pub heeft volgens mij een nieuwe uitbater, ik heb nog niet eerder meegemaakt dat die geopend was. Het is zeker een aanrader om daar eens te gaan zitten (in Granvik aan het water).

Strand bij Granvik

Het terras van de pub bij de haven van Granvik

Dat was dus al een heel mooi begin van deze dag. Weer thuisgekomen was het hondenvolk dolblij dat we er weer waren en wilden ze graag de tuin in. Ik heb Gösta eerst maar weer nat gespoten met een lauw water zodat hij de warmte iets beter kan verdragen. Zelf zoekt hij de plekjes in de schaduw wel op die er in de tuin gelukkig voldoende zijn.

Toen we zo halverwege de middag weer thuis waren is Gerrit nog verder gaan werken aan de Spa omgeving in de tuin. Hij heeft nu op het terrasdeel 'afkoeling' (wel een heel toepasselijke naam in deze hitte) want het is het deel van de buitendouche en de ton met koud water, de vloer gelegd. Eindelijk een opschietklusje. De vloer ligt prachtig en nu is het echt al een ander gezicht. Nu het laatste deel nog, het terras voor de sauna.


vloer in wording

detail
detail

Overzicht foto


hoogteverschillen


Het laatste houtje voor vandaag


De verschillende niveau's

Nog even zitten en nagenieten van al het werk


 Ik vind het nu al mooi! Later wanneer de vloeren klaar zijn komt er om het deel van vandaag nog een afscheiding aan de kant van het gras en die van de Sering, op het grind naast het terras van vandaag komt dan de sauna te staan.
Het is maar weer een heel project.... maar het vordert.
 Wordt vervolgd.....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Reacties

Bloggen is in principe geen eenrichtingsverkeer. Het reageren op een post of op een reactie op een post maakt een blog levendig. Reacties worden daarom erg op prijs gesteld!
Al enige tijd is het bijzonder lastig om reacties op mijn blog achter te laten zeker wanneer je geen blogger profiel hebt.
Daarom heb ik nu een mogelijkheid tot reageren toegevoegd om het achterlaten van reacties soepeler te laten verlopen. Deze mogelijkheid maakt gebruik van Facebook. Onder je FB profiel kun je nu een reactie schrijven en deze gemakkelijk plaatsen. Dit lukt ook vanaf je tablet of je mobiel. Het kan zijn dat je bij het plaatsen wordt gevraagd om in te loggen op je FB. Dit kan door je wachtwoord in te toetsen en vaak ook met je vingerafdruk herkenning. Je reactie komt niet automatisch op FB te staan, wil je dit dan kun je dat aanvinken. Misschien ten overvloede, ik kan je wachtwoord natuurlijk niet zien noch krijg ik automatisch toegang tot je FB pagina door het plaatsen van je reactie, we worden ook niet automatisch FB vrienden doordat je reageert.
Natuurlijk kan het reageren ook nog altijd op de Blogger wijze plaatsvinden, de keuze is aan jezelf.
Ik hoop je in een reactie te mogen ontmoeten.

hartelijke groet, Johanna