zaterdag 27 juni 2020

Erg warm

De Byggmax in Mariestad dat wat de eerste loop gisterochtend. Aanhanger mee en aldaar volgeladen met vloerhout en nog een handjevol steunbalken. Tegelijkertijd ook boodschappen gehaald en dan ben je met elkaar toch wel een paar uurtjes bezig.
Weer thuisgekomen is Gerrit verder gaan werken met het leggen van de balken en het maken van ondersteuning, een tijdrovend klusje omdat je steeds moet zagen en schroeven en het geheel precies waterpas moet komen te liggen. Nu is het dan zover dat hij kan beginnen met het schroeven van de vloerplanken en dan kunnen we weer wat resultaat zien.


Zelf ben ik het gras gaan maaien. In Mariestad hadden we nog een elektrische handknipper met batterij gekocht voor de lastige hoekjes maar daarover ben ik nog niet laaiend enthousiast. Steeds wanneer er een takje of een steentje tussen de tandjes van de knipper komt zit hij vast en het knipvermogen is maar zeer gering. Heb nu eerst de batterij maar eens in de lader gezet, misschien dat dit straks een verschil maakt.
Dat grasknippen daarmee ben ik toch al snel een uurtje of drie mee zoet en behalve dat het een stoffig werkje is met deze droogte was het zittend op de maaier geen slecht te doen werkje. Heerlijk rijdend van zon naar schaduw met een lekker windje door mijn haren.

Voor de honden is het wel warm buiten, soms wel een beetje te. Gisteren heb ik Gösta een aantal keren nat gespoten zodat het water lekker kan verdampen en hij wat verkoeling heeft. Lekker vindt hij dat niet maar de warmte is daarna voor hem wel beter te verdragen. Vandaag heb ik hem een poos in de kelder gelegd, daar blijft het onder alle omstandigheden lekker 15 graden.


Nu moet ik eerst een brood gaan bakken want vandaag gaan we de 'Hobbit' wandeling doen en willen we graag iets mee in de rugzak.

Wordt vervolgd.....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten