donderdag 25 juni 2020

Tuinwerk


Het is donderdagochtend wanneer ik deze blog schrijf. We hebben heel warm weer en lang in de zon blijven maakt dat je wat oververhit raakt. Regelmatig zoeken we de schaduw op. 
Gerrit werkt verder aan de spa is onder de bomen in de schaduw bezig met het aftimmeren van het hoger gelegen terras waarin de hottub voor een deel verzonken wordt. Dat is nog wel even een klusje omdat dit terras een schuine zijde heeft en alle planken hierdoor één voor één afgezaagd moeten worden onder een hoek van 61 graden. De kapzaag kan die hoek niet maken dus het moet met de cirkelzaag en met de hand. Maar het wordt heel mooi! 


Lekker zo in de brandnetels



Het laatste wat hij nu nog moet doen is het uitzagen van de cirkel (de omtrek van de hottub). Hiervoor heeft hij aan een balk het middelpunt van de cirkel aangegeven en hieraan met een spijker een touwtje bevestigd met de straal van de cirkel (95 cm). Zo kan hij heel gemakkelijk de omtrek van de cirkel uittekenen.


Het uitzagen doen we vandaag want daarbij heeft hij extra handen nodig en die heb ik ter beschikking.

Zelf ben ik gisteren druk geweest met de moestuin. Die hebben we nu eindelijk afgemaakt. De achterkant van de moestuin heb ik afgezet met tegels. Omdat de grond schuin wegloopt naar de achterkant is daar veel ruimte tussen het hekwerk (dat natuurlijk waterpas staat) en de grond. Hierdoor kunnen er hazen en andere voedselzoekende dieren in de moestuin komen door onder het hek door te kruipen. Dat willen we natuurlijk niet, zeker wanneer zoals nu alles zo heerlijk groeit in onze tuin. Ik heb nu die ruimte met tegels afgezet en om het hekwerk van de moestuin een scheiding gemaakt met grind op worteldoek. Zo kunnen we iets gemakkelijker het gras maaien en hoeven we niet elke keer de kantjes te trimmen.




Daar kan geen haas meer langs...
Dit klusje was steeds nog wat blijven liggen en nu we toch tegels hadden voor de terras fundering kon ik daarvan ook mooi een paar gebruiken om eindelijk deze klus af te ronden.

Tijdens mijn gescharrel met de kruiwagen van de ene kant van de tuin naar de andere ontdekte ik een slak die met voorplanting bezig was. In het grus van onze oprit hebben we veel van die grote vette slakken met een enorm huis op de rug. Die graven zich in, in het grus om daar dan de eitjes te leggen. Hebben ze dat gedaan dan komen ze weer boven. Ik ontdekte een slak die wel een gat had gemaakt maar de eieren per ongeluk boven de grond deponeerde in het grus. Terwijl ik de slak even optilde rolden de eieren eruit. Ik weet niet of het wel goed komt met dit nageslacht want zowel wijzelf als de honden lopen er steeds langs. 


De eieren rolden uit de lippen die je ziet op de foto

 Ik ben echt trots op de moestuin dit jaar, alles groeit als kool en het staat zo mooi die volle bakken met groenten. We hoeven nu alleen de stokken voor de bonen nog te plaatsen. Dat doe ik vandaag denk ik.









 Wordt vervolgd....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten