dinsdag 16 juni 2020

We hebben ervan genoten, zo'n dag vol gezelligheid

Wel dat werd vandaag zo maar ineens een dag die heel anders was dan de andere dagen. Al maanden lang verkeren Gerrit en ik in onze Corona bubbel. Wel we praten wel eens met mensen uit ons dorp maar dat is altijd een beetje over de greppel of de weg heen. Een heel enkele keer zitten we even bij Göran en Inger op het terras voor een kopje koffie op 2 meters afstand.
Maar vandaag was het een drukte van belang in onze achtertuin.

Henk en Chang zijn vandaag aangekomen. We hadden dat van tevoren overlegd en het leek ons verantwoord te doen. Friesland, het deel waar zij wonen is zo goed als Coronavrij en hier in Undenäs evenzo. We hebben elkaar al een hele poos niet gezien. Het zal een ander soort verblijf worden dan de andere keren omdat we nu niet onbevangen overal naartoe zullen gaan. Het is steeds wat wikken en wegen zo van wat doen we wel en wat doen we niet. Het gezonde verstand maar voorop. De reis hiernaar toe was ook wel spannend omdat we niet zeker wisten of het allemaal zou lukken. Maar gelukkig heeft het geen problemen gegeven. Ze zijn met de Ferry van Travemünde - Malmö gegaan om zo Denemarken te kunnen ontwijken. Deze Ferry geeft zo halverwege de reis de mogelijkheid tot overnachting. Je scheept 's avonds in en gaat 's ochtends weer van boord. Wel was er de gebruikelijke paspoort controle maar verder geen lastige vragen of situaties. Wel ik was heel blij om te horen dat ze Zweden in konden reizen en ze niet onverhoopt en onverrichterzake weer terug moesten. Alles is gelukkig goed met hen maar dat wisten we natuurlijk al. 



Zondag kregen we een appje van Pim en Jekke of we vandaag thuis waren en koffie hadden (wel dat laatste is mijn eigen invulling :-)). Even zin om langs te komen, bij te kletsen en de vorderingen van de spa te aanschouwen. Met dit mooie weer gaat dat prima, zitje in de tuin en voldoende afstand bewaren en elkaar symbolisch hartelijk begroeten. De nieuwe realiteit van dit moment. Maar erg leuk om elkaar zo na een hele poos weer te zien en te spreken. 

We hebben ervan genoten zo'n dag vol gezelligheid.

Wel je snapt wel dat er op zo'n dag van klussen niet zoveel komt, daarover vandaag dus geen update. Dat komt dan een volgende keer wel weer.

Wordt vervolgd....






Geen opmerkingen:

Een reactie posten