donderdag 4 juni 2020

Nieuwe piketpalen geslagen

Ja hoe zal ik deze blog nu eens beginnen. Ik zit met mijn vingers op het toetsenbord maar er loopt nog niet echt een verhaal uit. Misschien gewoon eerst maar de chronologie van de dag aanhouden.





 De verwachting was dat het een bewolkte en veel koudere dag zou worden maar wat blijkt bij het opstaan....de zon schijnt heerlijk en het warmt lekker op. We kunnen gewoon het korte broekje weer aantrekken en in het t-shirtje buiten lopen.


Het eerste dat we buiten oppakken, na de gebruikelijke wandeling met de woefen is het afmaken van de klusjes die we aan de boot te doen hebben. Gerrit duikt onder de boot om met antifouling een paar plekjes bij te werken, de bodem hoeft niet helemaal, dat doen we eenmaal  in de twee jaar. Ik klim boven op de boot en zie dat de lak van het dakluik niet mooi is gedroogd. Dat moet er weer af en opnieuw in de lak. De dakleggers zijn daarentegen wel goed geslaagd voorzien van een nieuwe laklaag. Ik heb met een stanleymes  de laklaag er weer afgeschraapt en later met waterproof 340 opnieuw glad geschuurd. Dat is goed gegaan. Op een ander moment ga ik het luik weer lakken, daarvoor waait het vandaag te hard.
We hadden gedacht de boot dit weekend in het water te laten gaan echter er wordt regen en harde wind voorspeld zodat we hiermee wachten tot na het weekend. Met harde wind kunnen we niet overvaren van Tåtorp (waar de kraan staat) naar Näs (waar onze haven is).  

Het volgende klusje vandaag was het verwerken van de laatste tuinaarde. Nog maar een paar kruiwagentjes vol lagen er op de kerkgrond op ons te wachten. We hadden nog wat kuilen (achtergebleven na het kappen van bomen en het wegfrezen van de boomstronken) te egaliseren en dat is nu ook klaar. Het nieuwe gras groeit overigens al lekker, binnenkort kunnen we voor de eerste keer maaien.



Tijdens de theepauze hebben we zitten filosoferen over ons nieuwe project in de tuin. Daarvoor hebben we na de thee letterlijk piketpalen geslagen. Het gaat dan over het stukje tuin rechts van de oprit, het stuk tegen de kerkgrond aan. Recent hebben we daar voor onze houtopslag een terras aangelegd waar we nu vaak zitten. We hebben daar namelijk een prachtig uitzicht over het Vångdalen maar ook over onze eigen tuin die nu met de beuken die volop in het blad staan prachtig is. Dit stukje tuin was tot voor kort wat het stiefkindje. We hadden er nog niet echt een bestemming aan gegeven en er waren een paar delen die er wat verwaarloosd uitzagen. Dat laatste is nu aan het veranderen en zal zeker veranderen met onze nieuwe plannen.

We hebben bedacht om van deze hoek een soort van SPA te gaan maken. Een eerst aanschaf daarvoor hebben we gisteren gedaan. Na lang wikken en wegen hebben we besloten een houtgestookte Bastu (Sauna) aan te schaffen en wel eentje voor buiten. Het wordt een sauna in de vorm van een ton. Op de bouwbeurs waar we in het vroege voorjaar in Mariestad, toen er nog geen Coronabeperkingen waren, zijn geweest, hebben we deze gezien en raakten we erdoor geïnspireerd.

Foto bastuprodukter.com

Die sauna komt dan op een houten vlonder te staan waar we ook een buitendouche gaan maken en een ton met koud water om te kunnen afkoelen. Vandaag hebben we besloten om hierbij ook nog een badtunna (hottub) te gaan plaatsen om zo een mooie complete spa te creëren in deze hoek van de tuin. Na de thee hebben we de indeling ervan met piketpaaltjes uitgezet. Een spannend project waar we veel zin in hebben. Het grondwerk kan nu beginnen.




De Seringen staan nu volop in bloei, ik heb er een paar uit de boom geknipt en in onze keuken neergezet. Een prachtige bos en ze ruiken heerlijk!

Wel voorlopig zitten we dus nog niet stil.

Wordt vervolgd....


Geen opmerkingen:

Een reactie posten